Tanca
Esports Urbanisme 30 d’octubre de 2023

L’Ajuntament ja té el projecte de reforma del camp d’esports municipal d’Esparreguera

El projecte contempla, entre d’altres actuacions, la reforma integral dels vestuaris, l’arranjament de les grades, la substitució de la gespa artificial per una de nova generació i la millora de l’enllumenat i el reg automàtic. Les obres de remodelació de l’equipament esportiu tenen un pressupost de 2 milions d’euros i un termini d’execució de 12 mesos

El projecte de reforma del camp d’esports municipal d’Esparreguera ja està enllestit. El projecte, que ja s’ha presentat a les entitats usuàries d’aquest equipament municipal, contempla la reforma integral dels vestuaris, l’arranjament de les grades, la millora de les condicions d’accessibilitats de l’equipament, la substitució de l’actual mòdul amb funcions de bar per un nou mòdul prefabricat i la substitució de la gespa artificial per una gespa artificial de nova generació. Així mateix, també és previst fer una nova instal·lació de reg del camp amb aspersors automàtics, substituir les torres d’enllumenat actuals per il·luminació de baix consum i la instal·lació de dues porteries de rugbi portàtils, noves porteries de futbol i xarxes parapilotes perimetrals. Les obres de remodelació de l’equipament esportiu tenen un pressupost de 2.034.046 euros i un termini d’execució de 12 mesos, que es realitzarà en dues fases. El projecte és previst que es porti a aprovació inicial al Ple municipal del mes de novembre, però de cara a l’execució de les obres caldrà disposar prèviament del pressupost necessari per a dur-les a terme.

El projecte ha estat redactat per l’empresa Xuquer-Arquing SL per un import de 24.517 euros, iva inclòs, i contempla diferents actuacions. En primer lloc, la reforma integral dels vestuaris, amb l’enderroc de les distribucions interiors, la creació de noves divisòries i distribució i noves instal·lacions elèctriques, de lampisteria i calefacció amb aerotèrmia. Amb la reforma s’aconseguiran 7 vestuaris dels quals dos seran adaptats, també hi haurà un lavabo públic adaptat, 2 vestidors per a àrbitres, espai per a entitats amb una sala de reunions i 2 despatxos, un espai de fisioteràpia, un despatx independent, cambra d’instal·lacions, cambra de neteja i un magatzem a peu de pista per a l’equipament esportiu. Així mateix, també es farà el cobriment de les actuals terrasses de la planta baixa i la primera planta de la zona dels vestuaris per a millorar les condicions tèrmiques de l’equipament i l’eficiència energètica.

D’altra banda, és previst realitzar-hi actuacions per a millorar les condicions d’accessibilitats de l’equipament, amb l’execució de rampes i dos plataformes elevadores. També s’arranjarà la grada sud, la situada al costat de l’ambulatori, i s’enderrocarà la grada nord, la del costat dels edificis del carrer Llobregat, on es construirà un mur estructural de contenció i s’hi crearà un nou espai d’escalfament a peu de pista. A més, es farà una actuació a l’arbrat situat al talús i es tancarà la part posterior del costat nord. El projecte també contempla la substitució de l’actual mòdul amb funcions de bar per un nou mòdul prefabricat, a la part superior de les grades del costat sud, amb espai de cuina, magatzem, lavabo adaptat i terrassa exterior.

A més, es construirà un magatzem a peu de camp per a l’equipament esportiu, se substituirà la gespa artificial per una gespa artificial de nova generació, amb fil de polietilè monofilament lubrificada de molt baixa abrasió, i es farà una nova instal·lació de reg del camp amb aspersors automàtics. També se substituiran les torres d’enllumenat actuals per unes torres noves amb il·luminació de baix consum i s’instal·laran dues porteries de rugbi portàtils, noves porteries de futbol i xarxes parapilotes perimetrals. Les obres, que tenen un termini d’execució de 12 mesos, és previst que es realitzin en dues fases. En la primera es farà l’enderroc i remodelació dels vestuaris i, mentre durin les obres, es col·locaran 4 mòduls prefabricats per a la utilització temporal de l’equipament per entrenaments, tres amb funció de vestuaris i un amb funció de sala de reunions. Així mateix, des del consistori es cercaran espais alternatius per tal que les entitats usuàries de l’equipament puguin realitzar-hi entrenaments i partits mentre duri la remodelació.

El projecte de reforma del camp d’esports municipal d’Esparreguera es va presentar la setmana passada a les entitats usuàries del camp d’esports municipal, el Centre Esports Esparreguera, l’Esparreguera Rugby Club, l’Athlètic Club Esparreguera i els Veterans d’Esparreguera. Ara és previst que el document es porti a aprovació inicial al proper Ple municipal i, si s’aprova, s’obrirà el període d’exposició pública. Paral·lelament, també s’ha fet arribar el projecte als Bombers de la Generalitat per tal que n’avaluïn la seguretat i realitzin les emenes que considerin adients. Si no hi ha cap al·legació, un cop finalitzat el període de 30 dies hàbils d’exposició pública, el document s’aprovaria finalment. Tot i això, la licitació de les obres i l’execució del projecte queda vinculada a la consignació de la partida econòmica necessària per a realitzar-lo.