Tanca
Consum Promoció Econòmica 6 de maig de 2022

L’Ajuntament organitza 3 xerrades adreçades a establiments comercials i emprenedors

Es tracta de dues xerrades participatives en matèria de consum, “Garanties en la venda de béns de consum” que es farà aquest dilluns 9 de maig a la tarda i “Informació sobre requisits mínims exigibles als establiments” que es farà el 3 de juny. I una sessió en línia sobre  “Com potenciar les habilitats comercials si ets una persona emprenedora”. Per a participar-hi es requereix inscripció prèvia

La Regidoria de Promoció Econòmica organitza durant els mesos de maig i juny dues accions de sensibilització en matèria de consum responsable adreçades a establiments comercials i serveis que ofereixen béns de consum del municipi i una xerrada d’acompanyament per a persones emprenedores. La primera xerrada tindrà lloc dilluns que ve 9 de maig i tractarà sobre les garanties en la venda de béns de consum i la segona es farà el divendres 3 de juny i donarà informació sobre els requisits mínims exigibles als establiments. Les dues accions estan subvencionades per la Diputació de Barcelona i tindran lloc a les 3.30 del migdia a la Biblioteca Municipal L’Ateneu. La tercera proposta, és una formació en línia que es farà el dilluns 27 de juny a les 9 del matí, i té l’objectiu de d’acompanyar a persones emprenedores per ajudar-los a potenciar les seves habilitats comercials. Aquesta activitat es fa en el marc del programa Fem Xarxa, Fem Empresa, forma part del catàleg de la Diputació de Barcelona i està oberta a totes les persones emprenedores de la zona nord de la comarca. Les tres xerrades són gratuïtes, però per a participar-hi cal inscripció prèvia.

La primera proposta és una xerrada participativa que porta per títol “Garanties en la venda de béns de consum” i que es farà aquest dilluns 9 de maig a les 3.30 del migdia a la planta 1 de la Biblioteca Municipal L'Ateneu. L’activitat està impulsada des del servei públic de Consum de la Regidoria de Promoció Econòmica, amb el suport del Servei de suport a les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona, i s’organitza arran de les novetats legislatives incorporades a la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris que van entrar en vigor al gener de 2022. La sessió té per objectiu donar a conèixer la responsabilitat dels comerciants vers les garanties dels productes que tenen a la venda i tractarà temes com els béns inclosos i els béns exclosos, el concepte de conformitat del producte, la responsabilitat del venedor i els drets dels consumidors, els terminis i la garantia comercial. Per a participar-hi cal confirmar prèviament l'assistència enviant un correu a [email protected].

La segona xerrada participativa aborda la “Informació sobre requisits mínims exigibles als establiments”, està adreçada tant a establiments comercials com al públic en general, i servirà per a donar a conèixer la informació bàsica que estan obligats a tenir els establiments comercials en la seva relació amb les persones consumidores i usuàries. Durant l'activitat es parlarà del full de queixa, de reclamació i denúncia, dels horaris comercials, el pagament amb targeta electrònica, l’exhibició dels preus de venda, els tiquets i factures i els drets lingüístics. Aquesta xerrada també està organitzada pel servei públic de Consum de la Regidoria de Promoció Econòmica, amb el suport del Servei de suport a les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona, i es farà el divendres 3 de juny a les 3.30 del migdia a la Biblioteca Municipal L'Ateneu. Les persones interessades a participar-hi ho han de comunicar prèviament a [email protected].

Finalment, el dilluns 27 de juny a les 9.30 del matí es farà la sessió d’acompanyament en línia “Com potenciar les habilitats comercials si ets una persona emprenedora”. Aquesta activitat es fa en el marc del conveni de col·laboració que l’Ajuntament d'Esparreguera té signat amb els ajuntaments d'Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. La sessió està adreçada a persones emprenedores que necessitin treballar les habilitats comercials i té per objectiu dotar-les d’eines, coneixements i habilitats per saber comercialitzar amb èxit una idea, producte o servei així com donar a conèixer les fases de venda i tècniques per ser més proactius i fer més bons tancaments. La sessió constarà d’una part teòrica, exemples i dinàmiques grupals. Entre els continguts que es tractaran hi ha l’aplicació de l’empatia a nivell comercial, l’escolta activa, el treball de la capacitat de persuasió i tècniques d’auto motivació comercial. Les persones interessades a participar-hi cal que enviïn un correu electrònic a [email protected].