Tanca
Educació 9 de maig de 2024

L’Escola Municipal de Les Arts fa avui una jornada de portes obertes adreçada a nou alumnat

La jornada començarà a les 5.30 de la tarda per a alumnat d’infantil i primària, i seguirà a les 6.30 de la tarda, per a alumnat de secundària i persones joves i adultes. El període de preinscripció s’obrirà 14 al 21 de maig i s’haurà de fer mitjançant el mòdul d’inscripció ciutadana de l’aplicació Gwido. La matrícula s’haurà de tramitar entre el 29 de maig i el 12 de juny

L’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera organitza avui una jornada de porta obertes per a donar a conèixer les seves instal·lacions i oferta formativa a famílies i persones interessades en cursar programes de música o dansa de cara al proper curs 2024-2025. La jornada començarà a les 5.30 de la tarda, amb el torn adreçat a l’alumnat d’infantil i primària, i seguirà a les 6.30 de la tarda, amb la sessió dirigida a l’alumnat de secundària i la resta de persones joves i adultes interessades en els cursos que ofereix el centre. Pel que fa al calendari de matriculació, fins al 10 de maig està obert el període de confirmació de plaça per a l’actual alumnat de l’escola. Del 14 al 21 de maig el nou alumnat podrà fer la preinscripció mitjançant el mòdul d’inscripció ciutadana de l’aplicació Gwido. El dimecres 29 de maig es publicaran les llistes de preinscripció definitives i llistes d’espera i, del 29 de maig al 12 de juny, s’obrirà el període de matriculació, que s’ha de fer, preferiblement, de forma telemàtica.

El director de l’Escola Municipal de Les Arts d'Esparreguera, Josep “Pinyu” Martí, ha explicat que “hem volgut fer la jornada de portes obertes amb l’escola en funcionament, i els dijous és un dels dies que tenim més activitat, per tal que la gent que vingui a pugui veure com són les diferents classes i propostes que tenim”. El primer torn de les portes obertes es farà a les 5.30 de la tarda i està adreçada a l’alumnat potencial d’educació infantil i primària i, el segon torn, que començarà a les 6.30 de la tarda, està pensat per a l’alumnat de secundària, joves i adults. En línies generals l’escola manté els programes actuals, tant en la disciplina de música com en la de dansa, amb propostes adreçades a un ventall de públic molt ampli, des de nadons fins a persones adultes. “Mantenim bastant l’estructura d’aquest curs, però ens agradaria impartir alguna proposta nova, potser més de curta durada, que en funció de la demanda mirarem com encabir”, ha apuntat el director del centre.

Així doncs, de cara al curs 2024-2025 el centre municipal ofereix diferents programes formatius en les disciplines de música i dansa, com el curs de “Música i dansa en família” per a infants fins a Infantil 3 i “Música i Dansa” per a alumnat de I4 i I5. A partir de 1r de primària les dues disciplines s’imparteixen de forma separada. En l’àmbit de la dansa hi ha la formació bàsica, amb tres mòduls independents, dansa clàssica, contemporània i espanyola. Un cop finalitzada, es pot escollir entre l’itinerari professionalitzador, que es correspon amb la formació avançada, que consta de quatre nivells més la preparació de les proves d’accés EAS, o es pot optar al programa lliure de dansa. Pel que fa a la formació musical, la formació bàsica abraça l’alumnat de 1r a 6è de primària, i un cop finalitzada es pot seguir amb l’itinerari de formació musical avançada o fer un aprofundiment. Així mateix, aquelles persones a partir dels 12 anys que no tinguin coneixements previs poden començar de zero a través de nous programes específics adreçats a joves i adults.

El període de preinscripció per a l’alumnat nou s’obrirà del 14 al 21 de maig i s’haurà de tramitar mitjançant el mòdul d’inscripció ciutadana de l’aplicació Gwido. A cada sol·licitud de preinscripció se l’hi assignarà un número d’ordre per a resoldre les situacions d’empat que es puguin esdevenir i una puntuació amb relació als criteris de barems establerts. Una vegada finalitzat el període de preinscripció, si el nombre de sol·licituds és igual o inferior al nombre de places vacants, es consideraran admesos tots els sol·licitants. Si, en canvi, el nombre de sol·licituds és superior al nombre de places vacants, seran admesos tants alumnes com places que s’ofereixen, d'acord amb el resultat de l'aplicació dels barems i el sorteig públic. La publicació del llistat de preinscripcions i barems provisionals es farà el 23 de maig. Del 23 al 27 de maig s’obrirà el període de reclamacions i el 29 de maig es publicaran les llistes definitives de les preinscripcions admeses i llistes d’espera. La formalització de la matrícula s’haurà de fer entre el 29 de maig i el 12 de juny mitjançant instància específica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Esparreguera.