Tanca
Cultura i Festes 5 de gener de 2022

La cavalcada de Reis estrena un recorregut més llarg per a evitar aglomeracions

L’espectacle d’arribada de Ses Majestats començarà a les 6.30 de la tarda davant del Teatre La Passió, on es projectarà un mapping o animació. Seguidament, s’iniciarà la tradicional cavalcada, que enguany tornarà a recórrer els carrers de la vila seguint les mesures sanitàries, per la qual cosa caldrà mantenir la distància de seguretat i tots els assistents hauran de portar mascareta

Esparreguera viurà avui la nit més màgica de l’any amb la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient, que enguany recuperen la tradicional cavalcada pels carrers de la vila. Per a adaptar-se a l’actual situació sanitària, s’ha modificat el recorregut de la comitiva reial que serà més extens per a evitar aglomeracions i tindrà com a punt de partida l’aparcament del Teatre La Passió, on es farà l’espectacle d’arribada i la benvinguda per part de l’alcalde, que els lliurarà la clau de la vila. Enguany també s’ha reduït a cinc el nombre de carrosses que formaran el seguici, però s’incorporen diferents animacions musicals i temàtiques per acompanyar a Ses Majestats. Conscients de l’actual situació sanitària, els reis visitaran la vila amb mascareta i acompanyats únicament de dos patges dalt de la carrossa. Així mateix, per tal que es compleixin les mesures de prevenció, l'ús de la mascareta serà obligatori per a totes les persones majors de 6 anys, i es recomana que els infants d’entre 3 i 5 anys també en facin ús, i caldrà mantenir la màxima distància possible entre unitats familiars.

L’espectacle d’arribada de Ses Majestats començarà a les 6.30 de la tarda a la plaça de la Sardana i constarà d’una projecció d’imatges animades sobre la façana del Teatre de la Passió que explicarà la història de la Laia, una petita inventora que decideix viatjar pel món, així com dels parlaments del rei Melcior i l’alcalde d’Esparreguera, que lliurarà a Ses Majestats la clau de la vila perquè puguin obrir les portes de totes les cases del municipi. Seguidament es donarà inici a la tradicional cavalcada, que aquest any es recupera després que el passat només es pogués celebrar la rebuda estàtica a causa de la situació sanitària. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que “l’arribada serà al Teatre de La Passió, tal com ja es va fer l’any passat, perquè és un espai més ampli que la plaça de Santa Eulàlia, on es feia tradicionalment, i s’ha dissenyat un recorregut més llarg per intentar esponjar la ciutadania i evitar al màxim les aglomeracions”. En aquest sentit, l’alcalde ha apel·lat a la “responsabilitat dels esparreguerins i esparreguerines per celebrar una cavalcada segura”, amb el manteniment de les distàncies de seguretat i el compliment de la normativa sanitària.

El recorregut, que serà circular, sortirà del Teatre La Passió per l’avinguda de Francesc Marimon, seguirà pels carrers de Sant Miquel, de Sant Joan i de Baix fins a arribar a la plaça de la Constitució, continuarà pels carrers dels Arbres, de Ferran Puig, d’Orenci Valls, la plaça de Sant Magí, el carrer de Montserrat, la plaça de Santa Eulàlia, el carrer Gran, la plaça de l’Ajuntament, els carrers Cavallers, de la Guardiola, de Barcelona, passeig de Tíjola i , finalment, acabarà de nou a l’avinguda de Francesc Marimon davant del Teatre La Passió. En total, es calcula que la durada de l’acte serà de dues hores. La cavalcada comportarà afectacions de trànsit i d’aparcament en tots els carrers del seu recorregut. L’avinguda de Francesc Marimon, entre els carrer Font del Vidal i passeig de Tíjola, es tancarà al trànsit a partir d’1/4 de 7 de la tarda i la resta de carrers de l’itinerari s’aniran tancant i reobrint a mesura que hi passi la comitiva. A més, per a permetre el pas de les carrosses i alhora assegurar el màxim espai disponible per a que el públic assistent no s’aglomeri, estarà prohibit estacionar vehicles en tots els trams pels quals passa la comitiva reial.

La cavalcada estarà encapçalada per la carrossa de l’estrella, que guiarà els vehicles dels Tres Reis i els patges Salim i Amira pels carrers del poble. Per a garantir les mesures sanitàries, Ses Majestats no aniran acompanyats per la comitiva reial, sinó que únicament portaran dos patges dalt de la carrossa i tots els participants portaran mascareta. Dins del seguici també hi haurà diferents animacions musicals, amb els grups locals Batuco i Sona Samba, així com diferents espectacles temàtics amb inflables i il·luminació. “La cavalcada comptarà amb acompanyament musical i teatral i serà molt lluïda en arts escèniques”, ha subratllat Eduard Rivas, qui ha apuntat que “de cara a l’any vinent està previst poder dotar als Reis de noves carrosses i un nou espectacle de benvinguda”. Durant la cavalcada, que també comptarà amb la col·laboració de l’ADF i els Amics de la Flama d’Esparreguera, es distribuiran caramels entre els assistents.

Des de l’Ajuntament es recorda que no podrà anar a veure la cavalcada cap persona que presenti símptomes compatibles amb la covid-19, encara que siguin molt lleus, que tingui un resultat positiu encara que no presenti cap símptoma o que estigui pendent del resultat d’una PCR o tingui indicació de quarantena per ser contacte estret d’un cas de covid-19. Totes les persones a partir de 6 anys han de portar mascareta en tot moment i es recomana que els infants d’entre 3 i 5 anys també facin ús de la mascareta per assistir a la cavalcada. També és important que es procuri mantenir la màxima distància possible entre persones, evitant les aglomeracions i prioritzant que els infants més menuts puguin veure passar la comitiva reial. Així mateix, es recomana el rentat de mans almenys abans i després de la cavalcada, sobretot en aquells infants que hagin recollit caramels que hagi llançat la comitiva.