Tanca
Esports Urbanisme 26 d’abril de 2024

La piscina municipal de Can Pasqual ha estrenat aquesta setmana una nova sauna

La nova instal·lació, que substitueix l'anterior sauna, és de gama professional, amb parets i sostres de fusta d’avet i portes amb marc d’alumini i vidre, i ha tingut un cost de 24.726 euros. La sauna ja es pot utilitzar en l’horari d’obertura habitual del gimnàs i la piscina municipal de Can Pasqual

La piscina municipal de Can Pasqual ha estrenat aquesta setmana una nova sauna, que ja està a disposició de totes les persones usuàries de l’equipament. La nova instal·lació, que s’ha col·locat en substitució de l’anterior per deteriorament, és una sauna de gama professional amb parets i sostres de fusta d’avet escandinau, il·luminació led i indicador de temperatura (20-120 ºC) i d'humitat relativa (0-80%). Així mateix, també s’ha canviat la porta d'accés per una porta amb marc d'alumini i vidre laminat. Els treballs, que han anat a càrrec de Serveis Enginyeria Bruc SL, han tingut un cost de 24.726 euros, iva inclòs, i s’han finançat amb romanents de tresoreria. La sauna es pot utilitzar en l’horari d’obertura habitual del gimnàs i la piscina municipal de Can Pasqual: de dilluns a divendres de 7 del matí a 10 de la nit, dissabtes de 10 a 1.30 del migdia i de 4 a 8 del vespre i diumenges de 10 del matí a 2 del migdia.

La regidora d’Urbanisme, Nati Sanchez, ha explicat que “l’anterior sauna s’havia deteriorat pel pas del temps i el pressupost de reparació ascendia gairebé al mateix que el que costava comprar una instal·lació nova”.  Per aquest motiu, el consistori va optar per renovar la sauna per una, amb la mateixa capacitat, però amb un “canvi estètic, ja que és de fusta de tons clars amb tancament de vidre, i dona una sensació de més obertura i calma”. Els treballs d’instal·lació de la nova sauna es van iniciar a finals de febrer i, des d’aquesta setmana, la instal·lació ja es troba en funcionament per a totes les persones usuàries de l’equipament municipal. La sauna, amb temperatures elevades i humitat relativa baixa, proporciona molts beneficis per a la salut, purifica l’organisme, elimina toxines de la pell, facilita la relaxació muscular i millora el flux sanguini i el sistema respiratori.

Les normes d’utilització de la sauna, que estan recollides en l’ordenança no fiscal número 12, reguladora de l’ús de les instal·lacions esportives municipals, especifiquen que no poden  utilitzar aquesta instal·lació les persones menors de 18 anys i que la capacitat màxima és de 4 persones. Cal entrar-hi amb banyador i, a més, cal portar una tovallola per seure. El temps d’estada aconsellat és de 10-15 minuts i, en sortir de la sauna, està totalment prohibit llençar-se a la piscina o a la banyera d’hidromassatge, perquè primer cal dutxar-se i descansar una mica. Així mateix, cal preguntar als monitors o socorristes sobre qualsevol contraindicació en l’ús d’aquest servei i, si la persona té problemes de salut, abans d’utilitzar la sauna cal consultar a un metge.