Tanca
Turisme Promoció Econòmica Joventut 31 de juliol de 2023

La Regidoria de Joventut i Turisme aposta per crear una Oficina de Turisme i la Taula Jove

El nou regidor republicà Albert Campillo, que liderarà les regidories en el mandat 2023-2027, es marca com a prioritats constituir un òrgan participatiu per escoltar als joves de la vila, convertir el Punt Jove en un Casal i traslladar-lo a un nou espai exclusiu. En l’àmbit turístic, destaca la creació d’una Oficina de Turisme i el projecte per fer un alberg a Can Roca

Crear la Taula Jove, un òrgan participatiu adreçat als i les joves del municipi; convertir l’actual Punt Jove de Cal Trempat en un Casal Jove i traslladar-lo a un espai exclusiu; obrir una Oficina de Turisme a l’edifici de l’antic mercat municipal; tirar endavant el projecte turístic de la Colònia Sedó i la creació d’un alberg a la masia de Can Roca són les prioritats del nou regidor de Joventut i Turisme, Albert Campillo. Les regidories liderades pel republicà engloben Joventut, que en l’anterior mandat gestionava Emmanuel Ortí; Turisme, que s’inclou dins de la Regidoria de Promoció Econòmica, que a finals del mandat portava Desirée Gómez; així com dues noves àrees com són Acció Jove i Emprenedoria, que s'han creat en aquest mandat i que també formen part de Promoció Econòmica, cartera que ara lidera la també republicana Montserrat Vilardosa. En l’àmbit d’acció jove, es proposa treballar el relleu generacional, principalment en els camps de l’agricultura, la ramaderia, l’artesania i la masoveria urbana, i també l’oci. I en el terreny de l’emprenedoria, el regidor aposta per crear un espai de coworking i networking i una Fira del Comerç i l’Empresa.

Albert Campillo qui anava de número tres en la candidatura d’ERC a les eleccions municipals és, aquest mandat, el regidor més jove del consistori i també setè tinent d’alcaldia. Campillo, que és dissenyador d'entorns interactius i webs immersives, milita a la JERC des del 2013, és militant d'ERC des dels 18 anys i és la segona vegada que es presenta a les llistes republicanes per les municipals. Aquest mandat s’estrena com a electe de l’Ajuntament d’Esparreguera i, des de fa unes setmanes, ja ha iniciat la seva tasca al capdavant de les Regidories de Joventut, Turisme, Emprenedoria i Acció Jove. El regidor ha explicat que ha estat “molts anys batallant per temes de joventut a nivell municipal i ara tinc moltes ganes de portar aquesta regidoria i també d’escoltar totes les propostes que puguin arribar”. En aquest àmbit, Campillo ha destacat que “un dels reptes del mandat és obrir el Punt Jove a l’abast de tot el jovent d’Esparreguera, perquè actualment ens trobem en una situació molt assistencialista i m’agradaria canviar aquest paradigma”. La intenció expressada pel regidor és passar de l’actual Punt d’Informació i Atenció Juvenil a un Casal Jove, “un espai més lúdic, on també es faci formació, i que pugui tenir comunió amb una residència d’entitats juvenils, per poder crear aquest vincle entre joves i entitats i assegurar també així un relleu generacional”.

En referència al Casal Jove, Campillo ha apuntat que “volem traslladar-lo a un espai exclusiu, perquè ara mateix a Cal Trempat comparteix instal·lacions amb l’àrea de Promoció Econòmica”. Aquesta nova ubicació podria ser l’antiga biblioteca Beat Domènec i Castellet, que ja es va treballar com a projecte d’equipament jove en el marc de l’Agenda Urbana, però cal estudiar “la situació i la inversió per posar al dia la instal·lació”. Paral·lelament, el regidor també vol implementar la Taula Jove per escoltar les necessitats i afavorir la participació del jovent en les decisions municipals. “Soc conscient que és complicat, perquè el jovent no està gaire actiu a nivell participatiu, però és un cosa que fa temps que reclamo i m’agradaria tirar endavant”, ha apuntat.

Estretament relacionada amb Joventut hi ha l’àrea d’Acció Jove, un àmbit nou vinculat a la Regidoria de Promoció Econòmica i enfocat a les polítiques actives. En aquesta àrea el republicà es proposa tirar endavant projectes transversals de relleu generacional en els camps de l’agricultura, la ramaderia, l’artesania i la masoveria urbana. “Es tracta de crear espais on joves i adults es comuniquin i s’uneixin per conviure i mantenir vius determinats oficis per, d’aquesta manera, fomentar l’ocupació juvenil i, alhora, mantenir viu el territori”, ha explicat Campillo. Aquesta nova àrea també està enfocada a l’oci, per tal que “els joves prenguin la iniciativa en el món de l’oci de manera transversal, fent propostes per a totes les persones d’Esparreguera”.

En la Regidoria de Turisme el principal repte, segons Campillo, és la creació d’una Oficina de Turisme “per donar a conèixer i impulsar totes els atractius que té la vila, com La Passió, el Museu de la Terrissa, que obrirà en uns mesos, o la Colònia Sedó, per la qual prepararem un projecte turístic específic”.  La ubicació proposada pels republicans per aquest nou espai seria l’antic mercat municipal, que volen reformar per donar cabuda a diferents projectes de promoció econòmica. Altres propostes rellevants en l’àmbit turístic són el projecte per fer un  alberg a la masia de Can Roca i la creació, dins del Comissionat de Comerç, d’un grup de treball específic dedicat al turisme.

Finalment, en l’àrea d’Emprenedoria, el regidor ha destacat el projecte de crear, juntament amb la regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, una Fira del Comerç i l’Empresa “per promocionar aquest sector del municipi i també donar un impuls a l’emprenedoria local”. I, d’altra banda, la creació d’un espai de coworking i networking, ja sigui públic o amb col·laboració público-privada. “Ara mateix des del consistori oferim suport i orientació a persones emprenedores, però seria interessant disposar d’un espai físic on starts up, emprenedors i petites empreses puguin conèixer-se entre elles i tirar endavant projectes”, ha subratllat Campillo.