Tanca

Camins de Pau

Del 23 de gener al 4 de febrer
A les 9.30 h

Afegir al calendari

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de l’Ajuntament d’Esparreguera ha impulsat la iniciativa Camins de Pau, per a treballar la memòria històrica i la cultura de la pau. El projecte té per objectiu acostar la història i les vivències dels exiliats i deportats esparreguerins després de la Guerra Civil espanyola, conscienciar-los sobre l’existència, encara actualment, de persones refugiades i promoure entre els infants i els joves la cultura de la pau. L'acte central d'aquest projecte serà el 30 de gener i durant la setmana s'han organitzat diverses activitats obertes a la ciutadania.

Del dilluns 23 de gener al dissabte 4 de febrer 

Exposició "Camins de Pau", al vestíbul de la Biblioteca Municipal de l'Ateneu. Hi haurà una guia de lectura relacionada amb el projecte "Camins de Pau".

Dilluns 23 de gener

12.00 h Col·loqui amb Joana Llordella, Rosa Maria Codina i Juan Manuel Calvo, president de l'Amical de Mauthausen, sobre el dia internacional de les víctimes dels camps d'extermini dins l'espai mensual de memòria històrica del programa Tot el que passa a Ràdio Esparreguera.

Dijous 26 de gener

18.30 h Club de lectura sobre la novel·la Apeirògon, de Colum McCann, amb Neixé Castellano, antropòloga, i Cecília Reifs, bibliotecària, a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal L'Ateneu.

Divendres 27 de gener

18.30 h Conferència de Fèlix Figueras: “Camps de Concentració. Orígens i història", amb motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, a càrrec de Fèlix Figueras és llicenciat en Filosofia i Lletres a la UAB. Especialitat en Geografia i Història Econòmica a la sala d'actes de Can Pasqual.

Dilluns 30 de gener

Amb motiu del Dia Internacional Escolar de la No Violència i la Pau es realitzarà l'acte central del projecte Camins de Pau del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC).

Al matí, a la plaça del Centre, es realitzaran els actes escolars amb la presentació dels treballs sobre l'exili i els camps de refugiats per part de l'alumnat de cinquè de primària d'Esparreguera i l'alumnat de 4rt de l'ESO dels instituts d'Esparreguera. A la tarda, a la plaça de l'Ajuntament hi haurà l'acte d’homenatge als nostres refugiats i a favor de la pau al món. Intervindrà Carlos Quesada, fill de José Quesada, el qual va ser deportat a Mauthausen amb els seus pares i germans. 

Amb la col·laboració de: Centres de primària i secundària d’Esparreguera, Escola Municipal de Les Arts d'Esparreguera i Escola d'Arts Plàstiques d'Esparreguera, associacions de mares i pares participants en el PEC, Ràdio Esparreguera, Montserrat Simó, Erol i Denís Ileri i comerços del centre de la vila.