Tanca
Educació 20 de juny de 2022

Els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals obren demà el període de matriculació

La matrícula es pot fer de manera telemàtica o bé presencialment demanant cita prèvia a l'OAC. L’oferta per al curs 2022-2023 inclou, entre d’altres propostes, Expressió plàstica per a infants i Ceràmica en família; Còmic i manga, Creació en format digital, Bodypainting i disseny de tatuatges per a joves; i Restauració, Dibuix i Pintura, Joieria i Ceràmica per a adults

A partir de demà s’obre el termini per a matricular-se als diferents cursos que s’imparteixen en els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals. L’oferta formativa per al curs 2022-2023 inclou set propostes per a l’alumnat adult, Restauració de mobles, Dibuix i Pintura, Ceràmica i terrissa, Joieria, Vitralls i fusing, Taller multidisciplinar i Història de l’art pràctica; cinc per als joves, Expressió Artística, Còmic i manga, Ceràmica per a joves, Creació en format digital i Bodypainting i disseny de tatuatges; i tres per a infants menors de 12 anys, Expressió plàstica, Ceràmica i plàstica i Ceràmica en família. La matrícula s’ha de tramitar preferentment de manera telemàtica, a través de la seu electrònica municipal, però també es pot tramitar presencialment, demanant cita prèvia a l'Oficina d’Atenció  Ciutadana (OAC). El període de matriculació estarà obert fins al 30 de juny, tot i que durant tot el curs hi ha matrícula oberta en aquells cursos en els quals hi hagi places disponibles. Les quotes mensuals dels tallers van dels 32 als 47 euros mensuals en funció de les hores lectives.

Els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals iniciaran les classes el 5 de setembre mantenint l’oferta formativa que ja va presentar per al present curs. Per a l’alumnat adult, el centre ofereix set tallers de 2 hores i mitja a la setmana. El taller de Restauració de mobles, en el que també es treballa la pintura decorativa, reixeta, encordat de seients i tapisseria, que es farà els dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 del matí a 1 del migdia; els dimarts de 3.30 a 6 de la tarda; i el dimecres de 5 a 7.30 del vespre. El Dibuix i pintura, que té oferta de matí, els dilluns, dimarts i dimecres de 9.30 a 12 del migdia, i de tarda, els dilluns i dimecres de 6.45 a 9.15 del vespre; el de Ceràmica i terrissa, que es fa els dimecres de 5.30 a 8 del vespre i els dijous de 6.15 a 8.45 del vespre; el de Joieria, que s’imparteix només en horari de tarda, els dilluns, dimarts i dimecres de 6 a 8.30 del vespre. L’oferta també inclou el taller de Vitralls i fusing, que es fa dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5 a 7.30 del vespre; el Taller multidisciplinari, que es fa dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5 a 7.30 del vespre; i, finalment, el d’Història de l’art pràctica, que es cursa dimarts de 3.30 a 6 de la tarda.

L’oferta per a joves, de més de 12 anys, inclou quatre propostes de 2 hores setmanals i una d’una hora i mitja a la setmana. Es tracta d’Expressió Artística, que es fa els dijous, de 4 a 6 de la tarda; Còmic i manga, que es cursa els divendres, de 5.30 a 7.30 del vespre; Ceràmica per a joves, que es fa els dilluns de 4.45 a 6.45 de la tarda; Creació en format digital per a joves, els divendres de 5.30 a 7.30; i Bodypainting i disseny de tatuatges per a joves, que es farà els dimarts de 4 a 5.30h. Pel que fa als tallers per a infants, s’impartirà Expressió plàstica, els dimecres de 5.15 a 6.45 de la tarda, Ceràmica i plàstica, els dilluns de 5.15 a 6.45 de la tarda; i Ceràmica en família els dijous de 4.45 a 6.15 de la tarda. A més, també es faran cursos monogràfics, de 12 hores de durada, que s’aniran anunciant durant el curs i tindran temàtiques variades, com ara tapisseria, vitralls, joieria, cistelleria, còmic, fotografia, il·lustració i tècniques artesanals.

Els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals estan ubicats a la Casa dels Mestres, al carrer de l’Hospital número 39, a la segona planta. Les matrícules es poden formalitzar durant tot el curs per via telemàtica, accedint a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal, adjuntant tota la documentació requerida o presencialment a la OAC, situada a l’edifici consistorial, demanant cita prèvia a través de la pàgina web citaprevia.esparreguera.cat. En cas de necessitar suport per a la tramitació telemàtica es pot contactar amb el Servei d’Assistència Integral a l’Administració Electrònica de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d'Esparreguera. Aquest servei atén de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre a través del telèfon 93 595 62 86 o del correu electrònic [email protected]. El preu de la matrícula, que s’ha d’abonar en un únic pagament en donar-se d’alta, s’ha rebaixat i homogeneïtzat en tots els cursos i és de 35 euros, així com el preu del material, que també s’ha equiparat a tota l’oferta i ara és de 21 euros. Les quotes mensuals dels tallers varien en funció de les hores lectives, des dels 47 euros els cursos de 2,5 hores setmanals, a 36 euros els de 2 hores i 32 els d’1,5 hores. I pel que fa als cursos monogràfics, els preu és de 60 euros i ja inclou els material i la matrícula.