Tanca
Educació 8 de setembre de 2022

Els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals comencen el curs amb una setantena d’alumnes

Com a novetat s’ha afegit un nou grup d’Expressió artística per a infants els dimarts, davant l’alta demanda en aquesta franja d’edat. La matrícula segueix oberta per a la majoria de cursos i es pot realitzar de manera telemàtica o bé presencialment demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)

Aquesta setmana ha arrencat el nou curs escolar als Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals d’Esparreguera que, actualment, compten amb una setantena d’alumnes matriculats a les catorze ofertes formatives adreçades a infants, joves i adults que té aquest curs el centre. Les novetats d’aquest setembre són la creació d’un nou grup d’Expressió artística per a infants els dimarts, que s’afegeix al grup que ja hi havia els dimecres, i la supressió del curs de Bodypainting i disseny de tatuatges adreçat a joves, per la manca de demanda. Tot i que les classes ja han començat, la matriculació es pot formalitzar durant tot el curs en aquelles formacions on quedin places disponibles. El tràmit es pot fer per via telemàtica, accedint a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal i adjuntant tota la documentació requerida, o presencialment a l'OAC demanant cita prèvia a través de la pàgina web citaprevia.esparreguera.cat. Les quotes mensuals dels tallers van dels 32 als 47 euros mensuals en funció de les hores lectives.

La directora dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals, Nicole Morel, ha explicat que “actualment tenim al voltant de 70 persones matriculades i encara estem rebent moltes demandes d’informació i van entrant noves matrícules, així que esperem acabar el setembre superant aquesta xifra”. Morel ha subratllat que hi ha molta demanda de públic infantil i, per aquest motiu, s’ha optat per obrir un nou grup adreçat a aquesta franja d’edat. “El perfil de l’alumnat però, és molt variat, hi ha moltes persones grans, tenim alumnes que superen la vuitantena, adults per sobre dels 35 anys i també molts infants i adolescents entre els 7 i els 16 anys; podríem dir que majoritàriament són dones i que hi ha persones de diferents perfils socioeconòmics, però allò que les uneix és que totes tenen moltes inquietuds artístiques i culturals”, ha destacat la directora.

L’oferta formativa d’aquest curs per a l’alumnat adult inclou set tallers de 2 hores i mitja a la setmana. El taller de Restauració de mobles, que es fa els dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 del matí a 1 del migdia; els dimarts de 3.30 a 6 de la tarda; i el dimecres de 5 a 7.30 del vespre. El Dibuix i pintura, que té oferta de matí, els dilluns, dimarts i dimecres de 9.30 a 12 del migdia, i de tarda, els dilluns i dimecres de 6.45 a 9.15 del vespre; el de Ceràmica i terrissa, que es fa els dimecres de 5.30 a 8 del vespre i els dijous de 6.15 a 8.45 del vespre; el de Joieria, que s’imparteix només en horari de tarda, els dilluns, dimarts i dimecres de 6 a 8.30 del vespre. L’oferta també inclou el taller de Vitralls i fusing, que es fa dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5 a 7.30 del vespre; el Taller multidisciplinari, que es fa dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5 a 7.30 del vespre; i, finalment, el d’Història de l’art pràctica, que es cursa dimarts de 3.30 a 6 de la tarda.

Per a joves, de més de 12 anys, hi ha quatre propostes de 2 hores setmanals i una d’una hora i mitja a la setmana. Es tracta d’Expressió Artística, que es fa els dijous, de 4 a 6 de la tarda; Còmic i manga, que es cursa els divendres, de 5.30 a 7.30 del vespre; Ceràmica per a joves, que es fa els dilluns de 4.45 a 6.45 de la tarda; i Creació en format digital per a joves, els divendres de 5.30 a 7.30. I per als infants s’imparteix Ceràmica i plàstica, els dilluns de 5.15 a 6.45 de la tarda; Expressió plàstica, els dimarts i dimecres de 5.15 a 6.45 de la tarda; i Ceràmica en família els dijous de 4.45 a 6.15 de la tarda. A més, també es faran cursos monogràfics, de 12 hores de durada, que s’aniran anunciant durant el curs i tindran temàtiques variades, com ara tapisseria, vitralls, joieria, cistelleria, còmic, fotografia, il·lustració i tècniques artesanals.

La matrícula per als Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals es pot formalitzar durant tot el curs per via telemàtica o presencialment a la OAC. En cas de necessitar suport per a la tramitació telemàtica es pot contactar amb el Servei d’Assistència Integral a l’Administració Electrònica de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d'Esparreguera. Aquest servei atén de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre a través del telèfon 93 595 62 86 o del correu electrònic [email protected]. El preu de la matrícula, que s’ha d’abonar en un únic pagament en donar-se d’alta, s’ha rebaixat i homogeneïtzat en tots els cursos i és de 35 euros, així com el preu del material, que també s’ha equiparat a tota l’oferta i ara és de 21 euros. Les quotes mensuals dels tallers varien en funció de les hores lectives, des dels 47 euros els cursos de 2,5 hores setmanals, a 36 euros els de 2 hores i 32 els d’1,5 hores. I pel que fa als cursos monogràfics, els preu és de 60 euros i ja inclou els material i la matrícula.