Tanca
Promoció Econòmica 13 de juny de 2023

Esparreguera rep tres guardons en el 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials

El certamen, que reconeix l’esforç i la cultura emprenedora dels municipis del Baix Llobregat Nord, ha guardonat amb el segon premi de la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 2020” l’esparreguerina Lutravioleta. A més, els dos primers premis de la categoria de “Millor idea jove de negoci” han estat per l’escola cooperativa El Puig i l’institut El Cairat

Tres projectes esparreguerins han estat guardonats en el 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, un certamen emmarcat dins el projecte Fem Xarxa, Fem Empresa que reconeix l’esforç i la cultura emprenedora dels municipis de la comarca. Es tracta de l’empresa Lutravioleta, dedicada a la formació lúdica i científica en clau feminista, que ha estat reconeguda amb el segon premi en la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 2020”. Així mateix, els dos primers premis de la categoria “Millor idea jove de negoci” han estat per projectes d’estudiants esparreguerins. El primer premi se l’ha endut la iniciativa Record’Art, elaborada per tot l’alumnat de 3r ESO de l’escola cooperativa El Puig, i el segon premi, el projecte Felna Natura SCP, dels alumnes de batxillerat de l’institut El Cairat Roger Félez Navarro i Sergi Félez Navarro. El certamen ha rebut, en aquesta edició, un total de 55 candidatures, de les quals 7 eren d’Esparreguera i pertanyien a 5 empreses i 2 centres educatius del municipi. L’acte d’entrega de premis es va celebrar ahir al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell amb la presència d’alcaldes i regidors en funcions dels vuits municipis de la zona nord de la comarca, entre ells el segon tinent d’alcalde d’Esparreguera, Juan Jurado.

En aquesta nova edició del Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord es van reformular les categories per adaptar-se a la situació econòmica actual. En la categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, la guanyadora ha estat La Figaflor d’Abrera i el segon premi s’ha concedit a Lutravioleta, el projecte de l’emprenedora esparreguerina Patricia Canut, que ofereix activitats educatives i divertides de ciència amb perspectiva feminista. En aquesta categoria es van rebre un total de 28 candidatures, de les quals dues més també eren d’Esparreguera: Farina de Falla SCP, una botiga de productes de pastisseria artesanals i +nForma, empresa del sector del fitness i la salut. Com a “Millor empresa en relleu de negocis”, ha guanyat Neo Natura d’Olesa de Montserrat i en segon lloc ha quedat Auto Servei Roig de Martorell. Aquesta categoria comptava amb un total de cinc candidatures, entre les quals n’hi ha una del municipi: Samsara, un establiment dedicat al ioga i les teràpies naturals. D’altra banda, la “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” ha estat Saneseco de Sant Esteve Sesrovires i en segon lloc Transports Generals d’Olesa de Montserrat. Hi optaven un total de 7 candidatures, una d’elles del municipi: Activa’t Eco, establiment comercial de productes 100% ecològics.

Finalment, com a “Millor idea de negoci” ha guanyat Record’Art, un projecte elaborat per tot l’alumnat de 3r d’ESO de l’escola cooperativa El Puig; el segon premi se l’ha endut Felna Nature dels germans Roger i Sergi Félez Navarro de l’institut El Cairat d’Esparreguera i el tercer Eco Kasko de l’Institut Daniel Blanxart d’Olesa de Montserrat. Hi havia 15 candidatures en aquest apartat pertanyents a set instituts de la comarca. La “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, la “Millor empresa en relleu de negocis” i la “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” han tingut un premi de 2.000 euros per a l’empresa guanyadora i de 1.000 euros per a la segona classificada. I la “Millor idea jove de negoci” ha rebut un premi de 2.250 euros a repartir entre els centres d’ensenyament i l’alumnat participant. A més, la millor idea jove de negoci es publicarà al diari comarcal La Bústia.