Tanca
Promoció Econòmica 16 d’octubre de 2023

Esparreguera celebra la 9a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia

L’esdeveniment reunirà onze expositors de cellers i bodegues procedents de diferents indrets de Catalunya i de l’Estat i quatre estands gastronòmics amb propostes de restauració local. Aquest any, com a novetat, la fira expandeix les seves fronteres amb la presència de cellers procedents de La Rioja i Navarra i també estrena una nova ronda de tast en grup

Esparreguera celebra aquest dissabte, 21 d’octubre, la 9a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia, que tindrà lloc des de la 1 del migdia fins a les 11 de la nit a la plaça del Centre. En aquesta edició la fira comptarà amb un total de quinze expositors, onze dels quals seran de cellers i bodegues de vins i de begudes escumoses representatives de diferents denominacions d’origen, entre les quals, per primera vegada, n’hi haurà dues procedents de fora de Catalunya, concretament de La Rioja i de Navarra. A més, també hi haurà quatre expositors de restauració local que oferiran diferents propostes de tapes a les persones visitants. L’esdeveniment, que està organitzat per l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha programat també diferents activitats, com un esmorzar de forquilla, un concurs de tast per parelles i un concert de música en directe a càrrec del grup Her Majesty Band. A més, com a novetat, la fira estrena una ronda de tast en grup, que permetrà a les persones participants degustar i conèixer de prop els productes dels diferents cellers.

El president de l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits, Jaume Llorens, ha apuntat que “a cada edició intentem incorporar-hi nous cellers, fins ara apostàvem per cellers propers, petits i amb concepte ecològic, però aquest any hem apostat per obrir-nos i fer venir també cellers de fora, perquè la gent trobi coses noves i diferents”.  Així, la novena edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia, que porta per lema “tradició i consum responsable”, comptarà amb onze carpes de bodegues i cellers, dels quals tres seran d’empreses i productors locals, Ca n’Estruc, VilaViniteca i el Rebost del Montserratí – Xavi Mas. La resta estaran ocupades pels convidats d’enguany, Bodegas Beroneia de La Rioja, Pago de Cirsus de Navarra, I tant vins de la Terra Alta, Forns Raventós i Sapere Aude Vins del Penedès, Celler Solergibert del Bages, Vins Alegre de Barcelona, Artesà del Temps del Vallès i Perelada de l’Alt Empordà.

Llorens ha explicat que “la fira sempre ha tingut molt èxit entre els esparreguerins, però des de les últimes quatre edicions ha crescut molt amb gent d’altres municipis veïns, com Sant Andreu, Collbató, el Bruc, Sant Esteve, Olesa, Monistrol...”. Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, ha assegurat que “Esparreguera es pot felicitar per la celebració d’una novena edició de la fira, perquè això vol dir que hi ha molta feina ben feta al darrera, tant per part dels organitzadors com de l’equip tècnic de l’Ajuntament per tirar-la endavant”. A banda de vins i caves, a la plaça del Centre també hi haurà oferta gastronòmica de la mà de quatre restaurants de la vila, Cal Sant, Deliciosus Rostisseria, La Volta i l’empresa de càtering A-taula. Segons Vilardosa, “la fira és un aparador de restauració i d’espais vitivinícoles que fins ara ha estat un èxit i volem que segueixi creixent i que sigui concebuda també com un aparador de la meravellosa restauració que té Esparreguera”.

A banda dels expositors, la fira també programa diferents activitats. La programació d’enguany arrencarà dissabte a les 10 del matí amb un esmorzar de forquilla al restaurant Cal Sant i a la 1 del migdia tindrà lloc l’inici del 8è Concurs de tast per parelles. A les 5 es farà la final de concurs de tast i a les 5.30 de la tarda s’estrenarà una nova activitat, la ronda de tast en grup, que permetrà a dos grups de 10 persones gaudir de la degustació dels sis millors vins o caves de la 9a edició de la fira i finalitzar la ronda amb la degustació d’una tapa. El preu de la ronda és de 10 euros i per a participar-hi cal reservar plaça a Cal Sant abans del 19 d’octubre. Seguidament, a les 6.30, hi haurà la inauguració oficial de la fira a càrrec dels organitzadors i es farà el lliurament de premis dels guanyadors del 8è Concurs de tast per parelles. I, a partir de les 9 del vespre, es podrà gaudir de la música en directe del grup targarí Her Majesty Band.

Els tiquets es podran adquirir, a partir de dimecres, a Cal Sant o el mateix dia de la fira a les carpes de l’organització, ubicades a la plaça del Centre a la zona propera als accessos per la piscina de Can Pasqual i pel passatge del carrer de l’Hospital. El preu del tiquet únic serà de 2,5 euros. La fira compta amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona.