Tanca

Festa Major 2022: Terra Baixa, d'Àngel Guimerà, dirigida per Àngel Llàcer

El 10 de juliol
A les 18.00 h

Afegir al calendari

Teatre de La Passió d'Esparreguera

Avinguda Francesc Marimon, 83, Esparreguera

L’exitosa novetat a les nostres pantalles és El Llop, un programa d’entreteniment televisiu de TV3 que reivindica el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posa de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l’hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d’un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d’arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D’aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l’amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l’empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l’època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

Horaris de la representació:

  • A les 6 de la tarda.

  • A les 9 de la nit.

Intèrprets:
Alexandra Olmo és Marta.
Àlecs Guixà és Manelic.
Pep Carpena és Sebastià.
Blanca Lasobras és Nuri.
Jordi Ferragut és Tomàs.
Toni Aguilar és Xeixa.
Tuni Salvadó és Pepa Perdigona.
Roser Martínez és Antònia Perdigona.
Alba Segarra és Nanda Perdigona.
Marc Andreu és Josep Perdigó.
Daniel Masalles és Mossèn.

Durada de l’espectacle: 80 minuts.

Preu: des de 12 € (despeses de gestió no incloses).

Compra d'entrades