Tanca

La Palanca. III Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera

El 29 de setembre
A les 20.00 h

Afegir al calendari

Teatre La Passió d'Esparreguera - Sala Gran

Avinguda Francesc Marimon, 83, Esparreguera

Circ contemporani i talent local

La tercera edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera, amb la direcció artística de Sílvia Compte i Jordi Juanet, arriba carregada de propostes per a tots els públics, amb una programació de carrer i de sala d’espectacles i tallers de circ que s’escamparan per tots els barris de la vila.

Aquest cop el Festival aposta decididament pel diàleg entre el circ contemporani i els artistes locals de la vila, que són convidats a participar-hi de formes diferents. El certamen s’inaugurarà amb un cabaret de circ contemporani conduït per l’art efímer en sorra de Borja Ytuquepintas i de la música del pianista Roc Sala, acompanyat de la violinista esparreguerina Maria Florea.

La Palanca comptarà amb una producció pròpia d’excepció, anomenada Portal, dirigida per una altra artista de la nostra vila, Anna Rodríguez Escalé. En la seva creació, obrirà la porta de l’antiga caserna situada al carrer dels Arbres per mostrar petites i delicades peces de circ contemporani.

Finalment, la companyia gallega Pistacatro clourà el festival amb l’espectacle Orquesta de Malabares, que posa en escena sis malabaristes conjuntament amb la Banda de Música d’Esparreguera per crear un conjunt d’excepció a partir del diàleg entre els malabars i la música.

Programació

Diumenge 24 de setembre

11 h White Bottom
Plaça de la Pagesia
Intèrpret i creador: Ramiro Vergaz
Espectacle organitzat en el marc de la Setmana +65.
Entrada lliure.
Seients reservats per als majors de 65 anys.

Dimarts 26 de setembre

10.30 h Greed 
Cia. Kine Circus (Etiòpia).
Direcció: Shimelis Getachew.
Teatre La Passió.
Funció escolar.

Circ i compromís social
Greed ens porta a viure l’essència d’Etiòpia, el país d’origen d’aquesta companyia, amb una forma de vida en comunitat i una visió particular de l’individualisme. Ritme, tècnica i destresa és el que veurem en un espectacle fresc, àgil i sorprenent que combina la dansa amb diferents disciplines del circ. 

Divendres 29 de setembre

20 h Cabaret inaugural
Direcció: Jordi Juanet (Boni) i Sílvia Compte (Catalunya). 
Amb la participació de la Cia Borja Ytuquepintas (art amb sorra), Roc Sala (pianista), Maria Florea (violinista), Duo Laos (mans-mans), Cia. Trocos Lucos (bàscula), Cia. Non sin tri (malabars i monocicle), Cia. Mur (circ inclusiu, equilibris amb objectes i clown) i Lotta & Stina (rola-bola).
Teatre La Passió.
Entrades: 8 €/ 5,60 €

Circ contemporani i art efímer
Un cabaret de circ contemporani per descobrir una gran diversitat de propostes d’una manera sorprenent. L’espectacle serà conduït per l’art amb sorra de Borja Ytuquepintas, amb l’acompanyament del pianista Roc Sala i també de la violinista esparreguerina Maria Florea. Un espectacle amb tocs poètics, amb l’humor de les acròbates Lotta i Stina i l’emoció que desperta el  circ inclusiu de Nacho Flores.

Dissabte 30 de setembre

11.30 h Entre nous
Cirque Entre Nous (Catalunya/ França).
Intèrprets i creadors: Héloïse Bourgeois, Matias Plaul, Jeremias Faganel, Naomi Vogt Roby i David Ayotte.
Plaça del Centre.
Entrada lliure

La complicitat de cinc artistes
Entre Nous es un espectacle de trobades, de companyia, de sostenir-se, de nostàlgia, d’humor, de música en directe i d’acrobàcies vertiginoses en tres perxes xineses. Una invitació a xisclar i a riure davant la necessitat de mirar-se i de compartir aquest moment des del primer fins a l’últim minut.

16.45 a 19.25 h Portal (amb funció cada 8 minuts)
Portal (França).
Direcció: Anna Rodríguez Escalé.
Intèrprets: Salvatore Cappello, Coline Froidevaux i Valentino Martinetti.
Antiga caserna de la Guàrdia Civil (Arbres, 19).
Entrada lliure.

Portal és un paisatge que s'ha de mirar buscant l'entrada que és també la sortida al món.
Portal vol mostrar un paisatge que és més gran quan ens hi acostem i si l'obrim de bat a bat, el paisatge ens esbufega als ulls amb un aire lleuger i dens a la vegada.

17 h Cafuné
Cia Du’k’to (Catalunya).
Intèrprets: Bernat Messeguer, Bàrbara Vidal i Adrià Bauzà.
Plaça de la Pagesia.
Entrada lliure.

La carícia com a gest relacional
Una peça sobre l’equilibri difícil entre les dues individualitats que conformen una relació. Destaca la fisicalitat dels dos intèrprets en representar els diferents estats d’una relació, utilitzant un llenguatge que sorgeix de la simbiosi entre el circ i la dansa.

18.30 h Just an ordinari day
Lotta & Stina (Finlàndia/ Catalunya). I
ntèrprets: Lotta Paavilainen i Stina Kopra.
Plaça de la Unió.
Entrada lliure.

Acrobàcies i humor en femení
Imagineu-vos dues dones fent acrobàcies de parella sorprenents, sense ni tan sols l’estabilitat del terra sota els peus. A la rola-bola, l’equilibri es converteix en desequilibri en una fracció de segon. Just an ordinary day és un viatge al món de la dona en la dècada de 1950, on la perfecció no és l’excepció, sinó la regla.

19.30 h Pelat
Creador i intèrpret: Joan Català (Catalunya).
Plaça del Centre.
Entrada lliure.

Una mirada a les feines fetes a mà

Pelat és una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Una revisió natural de tècniques artesanals i records propis. Una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador.

21.30 h Welcome to my head
Cia. Kerol (Catalunya).
Creador i intèrpret: Jordi Querol.
Teatre La Passió (sala petita).
Entrades: 8 €/ 5,60 €.

Els efectes adversos de viure en els nostres temps
Benvinguts al meu imaginari, un indret de gravetat relativa i amb absència de sentit comú. Les diferents disciplines artístiques es desvien i es transformen en peces de circ úniques: malabars amb micròfons, ninjutsu amb patins, llançament de discos de vinil, beatbox…

Diumenge 1 d'octubre

11 h Petits prínceps
Cia. Mumusic Circus (Catalunya).
Creadors i intèrprets: Clara Poch i Marçal Calvet.
Teatre La Passió (sala petita).
Espectacle adreçat a infants a partir de 2 anys.
Entrades: 6 €/ 4,20 €.

Circ, jocs i cançons per als més petits
A la Clara li encanta badar i cantar melodies. Fer pampallugues amb les mans i deixar-se endur onades amunt, onades avall... A en Marçal li agrada jugar amb instruments de música i posar-se cap per avall. Junts els agrada composar cançons i navegar d’un joc a l’altre sense ordre ni criteri.

11 a 12.52 h Portal (amb funció cada 8 minuts)
Portal (França).
Direcció: Anna Rodríguez Escalé.
Intèrprets: Salvatore Cappello, Coline Froidevaux i Valentino Martinetti.
Antiga caserna de la Guàrdia Civil (Arbres, 19).
Entrada lliure.

12 h Espera
Cia. Eia (Catalunya).
Creadors i intèrprets: Celso Pereira i Francesca Lissia.
Colònia Sedó - Museu.
Entrada lliure.

El circ com a espai de trobada
Espera és un espectacle de circ participatiu on el públic està convidat a viure de prop les acrobàcies que s’esdevenen en escena. En una atmosfera que ens transporta en un lloc fora de temps, fet de gestos simples, els acròbates es converteixen en artesans del moviment i apareixen paisatges perduts, plens de gestos humans i trobades sinceres.

12.30 h Open door
Cia. Pere Hosta (Catalunya).
Creador i intèrpret: Pere Hosta.
Carrer dels Arbres (espectacle itinerant).

Una porta oberta al no-res
Apareix una porta del no-res. Què hi ha a l’altre costat? Un personatge excèntric, curiós, surrealista i divertit porta la porta i la deixa aquí i allà. Passin a través de la porta per poder viure de manera diferent el carrer de cada dia i convertir allò quotidià en quelcom inoblidable.

17.30 h Poi
Cia. D’es Tro  (Illes Balears).
Creador i intèrpret: Guillem Vizcaíno.
Plaça de la Unió.
Entrada lliure.

El gir hipnòtic d’una baldufa
Poi és la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida. L’espectacle fusiona les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània.

19 h Orquestra de malabars
Cia. Pistacatro (Galícia) i Banda de Música d’Esparreguera.
Direcció (cia. Pistacatro): Pablo Reboleiro.
Direcció Banda de Música d’Esparreguera: David Parras.Intèrprets (Cia. Pistacatro): Arturo Cobas, Dulce Duca, Dani Fausto, Aitor Garuz, Guillermo Porta i Santiago Montero.
Teatre La Passió.
Entrades: 8 €/ 5,60 €

Malabars a ritme de Banda
Orquestra de Malabars és un espectacle que posa en escena sis malabaristes i la banda de música de la localitat que visiten, en aquest cas la Banda de Música d’Esparreguera. Les arts del circ ocupen els espais buits entre els faristols i les cadires dels músics per crear un concert on els malabars es converteixen en els ballarins d’un ballet aeri en un diàleg entre música i circ.

Tallers de circ

Dissabte 30 de setembre

D’11 a 13 h Cirkomotik
Cia. El Negro y el Flaco (Catalunya).
Parc de la Vila.
Taller de circ adreçat a infants a partir de 3 anys.
Entrada lliure.

CirkoMotik crea un parc temàtic al voltant del circ pensat per al gaudi de petits i grans. L’espai permet conèixer diferents tècniques del circ, amb tres espais diferenciats: jocs de psicomotricitat, jocs d’equilibri i malabars.

D’11 a 13 h Tallers de malabars, l'espectacle
Cia Moi Jordana (Catalunya).
Pistes esportives de Mas d’en Gall.
Taller-espectacle de circ adreçat a infants a partir de 4 anys.
Entrada lliure

El René i la Clotilde són feliços d’acollir al públic a la seva carpa sense sostre ni parets. Els dos personatges oferiran un espectacle de benvinguda on a través del joc i l’humor ensenyaran els diferents malabars i el seu funcionament.

De 17 a 19 h Tallers de malabars, l'espectacle
Cia Moi Jordana (Catalunya).
Plaça de Catalunya.
Taller de circ adreçat a infants a partir de 4 anys.
Entrada lliure

Diumenge 1 d'octubre

D’11 a 13 h Circ a les golfes
Los Herrerita (Catalunya).
Plaça de la Unió.
Taller de circ adreçat a infants a partir de 4 anys.
Entrada lliure.

Quan érem petits vam descobrir que a les golfes, entre maletes, baguls, trastos vells i tota mena d’andròmines, hi havia una col·lecció d’objectes de circ que evidenciaven quin havia estat l’ofici dels avis. Gaudirem de fer de trapezistes, de caminar damunt del fil o sobre l’esfera d’equilibri, d’anar en monocicle i de provar de fer malabars.

De 17 a 19 h Circ a les golfes
Cia Los Herrerita (Catalunya).
Pistes de Can Comelles.
Taller de circ adreçat a infants a partir de 4 anys.
Entrada lliure.

 

Compra d'entrades