Tanca
Protecció Civil 26 d’agost de 2023

Activada l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges

Protecció Civil demana precaució davant de la possibilitat de baixada de rieres i acumulació d'aigua en passos soterrats, zones properes a les lleres del riu i zones inundables fins al vespre de demà diumenge

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució a la ciutadania després que aquest migdia hagi activat l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses fins al vespre de demà diumenge. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses fins demà, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a gairebé tot el territori. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent.

Es recomana a la ciutadania evitar aparcar el vehicle en rieres o punts on es pugui acumular aigua, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua. També es demana molta precaució amb passos soterrats i zones properes a les lleres del riu potencialment inundables, i estar alerta en les activitats a l’aire lliure així com en la mobilitat per les zones afectades per l'episodi de precipitacions. 

Consulteu els consells davant fortes pluges al web del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

pluja

Avisos relacionats