Pla d'Activitat Física, Esport i Salut

El Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) és un pla impulsat pel Govern de Catalunya, entre el Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport, que té com a objectiu millorar la salut mitjançant l'activitat física. Les seves actuacions se centren en la facilitació d'entorns, mitjançant la identificació, creació i disseny de rutes saludables i recursos per realitzar activitat física a escala local, així com la capacitació de professionals de la salut i l'esport perquè aconsellin i prescriguin l'activitat física.

En acord a aquests objectius, a Esparreguera hi ha el programa de caminades saludables en grup "Activa't caminant", de la mà del servei d'Esports de l'Ajuntament d'Esparreguera en col·laboració amb el Centre d'Atenció Primària.

També s'han creat rutes saludables pel nucli urbà d'Esparreguera per potenciar la salut mitjançant l'activitat de caminar.

 

Rutes saludables d’Esparreguera

Els circuits de rutes saludables d’Esparreguera dibuixen tres traçats en diferents zones del nucli urbà: una al barri de La Plana, una altra que uneix el Barri Font i El castell, i una tercera que voreja el Centre Vila i Can Comelles. En tots tres casos els circuits han estat dissenyats tenint en compte la combinació de pendents positives, terreny pla i trams de baixades per a mantenir la intensitat i l’equilibri durant l’exercici físic. La finalitat dels nous circuits de passejades urbanes és el foment de l’activitat física per a contribuir així a la millora de la salut de la població.

1. Ruta Verda: La Plana

2. Rua Lila: Centre- Can Comelles

3. Ruta Taronja: Barri Font – El Castell