Zona blava

Les places regulades com a Àrea Blava tenen com a finalitat fomentar la mobilitat de vehicles i disposar d’aparcaments en zones de rotació elevada com zones comercials, hospitals, escoles, etc. L’objectiu és que el major nombre de persones tingui la possibilitat d’estacionar el vehicle per realitzar les seves gestions de curta durada. Després de realitzar les gestions, han de deixar lliure la plaça per un altre possible usuari.

El municipi disposa actualment de 258 places de zona blava que es concentren principalment a les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, plaça de Santa Anna, carrers de Sant Joan, Sant Miquel, Ferran Puig, d’Orenci Valls, Montserrat, del Mestre Tomàs Cabeza, Via del Mil·lenari i Gorgonçana. Els dies de funcionament del servei són de dilluns a dissabte, amb horari de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre. Resten exclosos de pagament, la tarda de dissabte i el matí i la tarda de diumenge i festius. Aquesta tarifa s’aplica durant tot l’any, exceptuant el mes d’agost, quan aparcar a la zona blava és gratuït.

La zona blava d’Esparreguera incorpora la primera mitja hora gratuïta diària per a tots els vehicles, que es controlarà mitjançant la introducció de la matrícula. El pagament s’efectuarà mitjançant els parquímetres situats als punts d’estacionament o amb l’aplicació per a dispositius mòbils elparking, que permet fer la mateixa funció d’acumulació de saldo i cobrament pel temps consumit.

Tarifes 

0,20€ 15 minuts
0,70€ 1 hora
1,60€ 2 hores
Topall màxim de 120 minuts d’estacionament en àrea blava.