Tanca
Política Hisenda 19 d’abril de 2022

El govern municipal portarà al Ple la inversió de 6,7 milions d’euros amb romanents

Aquests es destinaran a l’execució de les fases 1 i 2 del Pla d’Obres de Millora Urbana, la compra de contenidors i vehicles per a la recollida de residus, una nova edició del Plans Locals d’Ocupació, la renovació del sistema audiovisual de Can Pasqual, l’impuls del cicle festiu local i l’ampliació del Programa d’Aliments i les ajudes socials

El govern municipal portarà al Ple d’aquest mes d’abril, que se celebrarà demà a la tarda, l’aprovació d’una modificació de crèdit per valor de 6,7 milions d’euros amb càrrec als romanents de tresoreria. Es tracta del tercer capítol d’inversions que l’Ajuntament portarà a terme després de la suspensió de les regles fiscals fins al 2022, en el qual hi destaquen dues grans partides: 3,5 milions d’euros per a l’execució de les fases 1 i 2 del Pla d’Obres de Millora Urbana (POMU) i 1,5 milions d’euros per a l’adquisició de contenidors i vehicles per a la recollida selectiva i els treballs d’eliminació de contenidors soterrats. Entre les inversions previstes també hi figuren la quarta edició dels Plans Locals d’Ocupació, la compra d’un camió d’extinció d’incendis per a l’ADF i l’impuls del Festival de Circ Contemporani La Palanca i el cicle festiu local. Així mateix, hi ha partides destinades a la reposició i compra de material municipal per a suport d’esdeveniments, material esportiu, equips informàtics, material per a la Policia Local, la renovació del sistema audiovisual de la sala d’actes de Can Pasqual i la implementació d’una nova aplicació mòbil de seguretat ciutadana. A més, també s’ampliarà la partida del Programa d’Aliments i la d’ajudes socials per atendre les demandes de la ciutadania.

La modificació de crèdit amb càrrec als romanents, per valor de 6.729.823 euros, ja s’ha presentat en comissió informativa als grups de l’oposició i es votarà i debatrà en la propera sessió plenària de l’Ajuntament. El gran gruix de les inversions que contempla aquest tercer paquet de romanents, concretament el 80%, estan destinades a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat que concentra un total de 5.368.514 euros. Hi destaca en primer lloc el Pla d’Obres de Millora Urbana, que preveu intervencions en la millora de l’accessibilitat per als vianants i la renovació del paviment asfàltic i que en la primera fase incidirà en els barris de Can Comelles, Barri Font i el Castell, on s’hi destinaran 1.646.941 euros. I en la segona, els treballs se centraran en els barris de Mas d’en Gall, Can Rial i la renovació del paviment i la senyalització de l’antiga carretera nacional, als carrers de Francesc Macià i de Francesc Marimon amb una dotació d’1.856.312 euros.

La segona gran inversió prevista està vinculada al nou servei de recollida de residus i a tres actuacions que cal efectuar: la compra de contenidors de recollida de residus, per valor de 800.000 euros, l’adquisició de camions de recollida, per valor de 670.000 euros, i l’eliminació de contenidors soterrats, que té un cost per a l’Ajuntament de 24.378 euros, ja que està subvencionada parcialment pel Consell Comarcal. Dins d’aquesta àrea també hi ha altres inversions com la reposició de sistemes de detecció d’incendis, llums d’emergència i parallamps als edificis municipals (125.000 euros); la redacció del projecte d’obres d’adequació de l’edifici de l’Ajuntament, en les fases 3-6, i la substitució de l’elevador situat a l’entrada de l’edifici de l’OAC (90.000 euros); i les obres de renovació del clavegueram sota la rotonda de La Plana (40.000 euros). Així mateix, també es preveu una partida de 110.882 euros per a l’adquisició d’un camió que es destinaria a l’extinció d’incendis forestals i que serviria per reajustar el preu de la licitació del vehicle, que va quedar deserta, i que ascendiria ara a 304.882 euros.

A l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania les inversions previstes ascendeixen fins als 354.300 euros, dels quals 145.000 euros es destinaran a l’impuls de la Festa Major d’Estiu, les festes de Nadal i la segona edició del Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera, La Palanca. També hi ha previstos 37.800 euros per a actuacions esportives com la compra d’un nou marcador pel Pavelló Municipal El Castell, una cadira elevadora per a facilitar l’accés a la piscina d’estiu a persones amb diversitat funcional i l’adquisició de material fungible per la pràctica esportiva. A més, es destinaran 30.000 euros a la reposició del material de propietat municipal vinculat a esdeveniments, com taules, cadires i carpes; 25.000 euros per a l’adquisició de nous instruments per a l’Escola Municipal de Música i Dansa per a desplegar els projectes comunitaris als centres educatius i 8.500 euros per a la cartelleria i el marxandatge de la nova imatge corporativa vinculada al nou projecte del centre; 12.000 euros per al projecte de Museïtzació Museu de la Terrissa; i 10.000 euros per incrementar la partida de la subvenció nominativa a Esparreguera Comerç per a la dinamització comercial del municipi. En l’àmbit dels serveis socials bàsics, s’ampliarà en 50.000 euros la partida del Programa d’Aliments i en 30.000 euros la d’ajudes socials. A banda, també es destinaran 506.712 euros per a la quarta edició dels plans locals d’ocupació, que preveuen contractar 46 perfils professionals diferents.

I, finalment, a l’Àrea de Presidència i Bon Govern, s’hi destinaran 163.749 euros per a diverses inversions, entre les quals destaca l’adquisició d’ordinadors portàtils i la dotació de nous espais multimèdia als diferents serveis i edificis municipals (47.086 euros); el projecte de desenvolupament de la intranet corporativa (18.149 euros); la implantació i configuració d’una aplicació mòbil de Seguretat Ciutadana connectada al sistema de gestió integral de la Policia Local (18.149 euros); la renovació del sistema d’audiovisuals de la sala d’actes de Can Pasqual (18.000 euros); l’adquisició de nous etilòmetres per a la Policia Local (18.000 euros) i el projecte de desenvolupament d’una marca de ciutat per a la vila d’Esparreguera (15.000 euros).