Tanca
Promoció Econòmica 1 de juny de 2023

La plaça del Centre acull dissabte la 2a Fira de la Cervesa Artesana d’Esparreguera

Aquesta segona edició de la fira, organitzada conjuntament per l’associació Club Cultural Gastronòmic Sentits i l’Ajuntament, començarà a les 5 de la tarda i reunirà sis mestres cervesers i quatre restauradors de la vila que oferiran els seus productes. També hi haurà música en directe amb els concerts dels esparreguerins Laura Benet i Los Bongo Beat

Esparreguera celebra aquest dissabte la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana, organitzada per l’associació Club Cultural Gastronòmic Sentits i l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’esdeveniment s’emmarca en el cicle de fires de promoció econòmica d’enguany i se celebrarà entre les 5 de la tarda i les 11 de la nit a la plaça del Centre, sota el lema Tradició i consum responsable. Enguany a la fira hi participaran sis mestres cervesers vinguts de Sant Pere de Riudebitlles, Ullastrell, Arenys de Mar, Canet de Mar, Malgrat de Mar i Sabadell i també hi seran presents quatre restauradors del municipi, La Volta, Deliciosus, Land i A Paniagua, que oferiran diferents tastets gastronòmics. El programa de la fira inclou també un tast de cerveses i dues actuacions musicals a càrrec de l’esparreguerina Laura Benet i la banda del Montserratí Los Bongo Beat.

La primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana d’Esparreguera va tenir lloc el 23 de juliol de l’any passat i enguany s’ha apostat per avançar-ne la data “per començar a dinamitzar la temporada d’estiu i donar-li a la fira més entitat pròpia”, ha explicat la tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rosa Serra. La tècnica municipal ha apuntat que “l’objectiu de la fira és promocionar i dinamitzar les activitats culturals i gastronòmiques del municipi i, en conseqüència, també el comerç local” i ha afegit que “és un esdeveniment que va agafant rellevància i que els mestres cervesers i els aficionats a la cervesa ja inclouen en el seu calendari”.

Les cerveses artesanes que es podran tastar en aquesta segona edició de la fira seran Bripau de Sant Pere de Riudebitlles, The Anti-Patiks d'Ullastrell, Synera d'Arenys de Mar, La Canetenca de Canet de Mar, St Roch de Malgrat de Mar i L'Escumatent de Sabadell. El membre de l’associació Club Cultural Gastronòmic Sentits, Jordi Isard, ha explicat que “com a novetat, aquest any hi haurà cervesers amb propostes de cerveses sense gluten i sense alcohol i també hi haurà diferents tipus de cerveses, des d’àcides a fermentades amb préssec, amargues...”.  Així mateix, les persones assistents també podran tastar l'oferta culinària presentada per quatre restauradors del municipi, La Volta, Deliciosus, Land i A Paniagua. A partir de les 5 de la tarda es podrà comprar el got de la fira a la carpa de l’organització i amb aquest got es podrà anar a qualsevol estand i abonar allà el cost d'allò que es consumeixi. A més, també es poden comprar anticipadament tiquets gastronòmics als restaurants que participen a la fira.

L’oferta gastronòmica es complementarà amb un programa d'activitats que començarà a les 5 de la tarda amb l’inici del tast de cerveses artesanes. El preu és de 10 euros i inclou got personalitzat de la fira, tast de sis cerveses artesanes i un tiquet gastronòmic. Per a participar-hi, cal inscripció prèvia a Cal Sant. A les 6.30 de la tarda començarà la primera actuació musical de la jornada amb el concert d’indie soul de Laura Benet, a les 8 del vespre es farà una rifa de lots de regal per a les persones assistents i a les 9.30 del vespre el concert de Los Bongo Beat posarà el punt i final a la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana d’Esparreguera.