Tanca
Govern Obert 12 de novembre de 2021

L’Ajuntament d’Esparreguera participa en la 4a edició del Congrés Govern Digital

El consistori ha estat present en tres ponències d’aquest esdeveniment, organitzat per la Generalitat de Catalunya, per a difondre bones pràctiques en l’àmbit de la transformació digital de les administracions públiques. A més, ahir també va participar al Foro Talento Público, de nivell estatal, per parlar d’innovació en gestió de persones

L’Ajuntament d’Esparreguera ha participat aquesta setmana en la quarta edició del Congrés Govern Digital, un esdeveniment organitzat per la Generalitat de Catalunya, Localret i el Consorci AOC, que se celebra cada dos anys i que esdevé un espai de trobada i d’intercanvi de coneixement de serveis i solucions en l’àmbit de la transformació digital de les administracions públiques catalanes. Els serveis d’Informàtica i Sistemes d’Informació, Recursos Humans i Planificació, Qualitat i Bon Govern han explicat, en tres ponències diferents, les experiències del consistori esparreguerí en la digitalització de la gestió de persones, la planificació estratègica dels ens locals i la participació ciutadana. Així mateix l’Ajuntament també va participar al Foro Talento Público, que es va celebrar ahir a Madrid i en el qual s’explicaven casos de bones pràctiques en l’àmbit de la gestió de recursos humans de diferents administracions públiques estatals.

La primera ponència del Congrés Govern Digital en la que van participar tècnics municipals portava per títol “Revolució digital sumant tecnologia i persones: experiència de l’Ajuntament d’Esparreguera”, i va anar a càrrec de cap d’Informàtica i Sistemes d’Informació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Joan Córdoba, la cap del Servei de Recursos Humans, Patrícia Moreno, i el director de l’Oficina de Catalunya i Balears de Savia, Josep Velasco. En aquesta xerrada es va donar a conèixer “el canvi d’escenari realitzat en els dos darrers anys a l’Ajuntament, amb una transformació digital que ha suposat migrar al cloud tots els sistemes abans ubicats físicament al consistori”, segons ha explicat el cap de Sistemes d’Informació, Joan Córdoba, qui també ha apuntat que “aquesta transformació afavoreix el teletreball i l’accessibilitat”.

Entre el programari que s’ha migrat hi ha el gestor d’expedients, l’àrea de l’empleat, el sistema de gestió integral de Recursos Humans, i la darrera novetat ha estat la implantació del Teams, que permet treballar documentació a nivell col·laboratiu i potenciar la comunicació entre treballadors via xat. “No es tracta només d’un canvi tecnològic, sinó també un canvi cultural, un procés de digitalització que estem liderant des de l’àrea informàtica i també des de l’àrea d'Organització i Persones”, ha subratllat Joan Córdoba, qui també va participar en la ponència “eCitySuite: Cap a la nova Administració (electrònica)”, en la qual també hi havia, entre d’altres, Laura Sunyol, coordinadora d’Organització i Polítiques Digitals de la Paeria de Lleida; César de los Santos, cap de l’Oficina de Sistemes de Informació de la Diputació de Barcelona; o Joan Antón Font, secretari general de l’Ajuntament de Tarragona.

Així mateix, la regidora de Bon Govern, Maria Mas, i la cap del Servei de Planificació, Qualitat i Bon Govern, Núria Mayoral, també van participar en el Congrés Govern Digital, concretament en la rotllana “Planificació estratègica dels ens locals (PAM), rendició de comptes i participació ciutadana” en la qual van donar a conèixer la bona pràctica del Pla d’Actuació Municipal (PAM). “Es tracta d’un instrument de planificació estratègica per actuar amb previsió, assolir objectius col·lectius ambiciosos i necessaris per als municipis i per a les ciutats i, alhora, una eina de compromís amb la ciutadania, amb la voluntat de fer més propera la política i la gestió municipal”, va explicar la regidora de Bon Govern, Maria Mas.

D’altra banda, aquesta setmana l’Ajuntament d’Esparreguera també ha estat present al Foro Talento Público, una iniciativa de l’empresa Savia que té per objectiu donar visibilitat a les iniciatives de talent impulsades en l’administració pública a nivell estatal. En aquest cas, el cap de Sistemes d’Informació de l’Ajuntament d’Esparreguera va participar en una taula rodona sobre “Ciberseguretat i cloud: noves competències per a RRHH i Sistemes”, juntament amb la presidenta d’ASTIC, Carmen Cabanillas, i el director general d’Informàtica de l’Ajuntament d’Alcobendas, Sergio Caballero. Joan Córdoba ha subratllat que “el fet que considerin interessant el model tecnològic i organitzatiu de l’Ajuntament, tant a nivell autonòmic com estatal, ens anima a continuar treballant i millorant aquest projecte de transformació digital que no té altre objectiu que donar el millor servei possible al ciutadà”.