Tanca
Educació 23 de novembre de 2022

L’Escola Municipal de Música i Dansa es renova i esdevé L’Escola Municipal de Les Arts

L’acte de presentació de la nova imatge corporativa de l’escola, que ja llueix damunt la façana de l’edifici, va tenir lloc ahir i està lligada a la renovació del projecte i el model pedagògic del centre. L’esdeveniment es va fer coincidint amb la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, i va comptar amb un espectacle amb música de cambra, dansa i el cor de l’escola

En el marc del seu projecte d’actualització, l’Escola Municipal de Música i Dansa ha renovat la seva imatge corporativa per esdevenir l’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera. La nova nomenclatura es produeix després d’un seguit de canvis que, després d’anys de treball, s’han anant introduint durant els darrers mesos, com la renovació del model pedagògic i la implementació d’una nova tarifació i una nova oferta formativa. La nova imatge del centre ja llueix a la seva façana, on s’han col·locat tres lones gegants amb els colors i el logotip de Les Arts, una figura geomètrica inspirada en un cub que recorda l’estructura de l’edifici. L’acte de presentació del nou projecte i la nova imatge corporativa de l’escola, es va fer ahir a la tarda coincidint amb la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, i va comptar amb la intervenció de l’alcalde, Eduard Rivas Mateo, el regidor d’Educació, Juan Jurado, i el director del centre, Josep “Pinyu” Martí. A més, diferents alumnes de l’Escola Municipal de Les Arts d'Esparreguera van oferir a la cinquantena de persones assistents, un espectacle amb música de cambra, dansa i el cor de l’escola.

La nova imatge i logotip de l’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera és obra de l’estudi de disseny Gimeno Gràfic, que també va realitzar el redisseny de la imatge corporativa de l’Ajuntament. El logotip està inspirat en el cub de Necker, una forma impossible que genera una il·lusió òptica a través de la perspectiva i la percepció, conceptes amb els que estan estretament lligats l’art i la creativitat. Així mateix, la forma recorda l’estructura cúbica de l’edifici, però alhora el fa més transparent per simbolitzar l’obertura de l’escola i la seva aproximació a la ciutadania. Durant la seva intervenció, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va afirmar que “avui celebrem el naixement de l’Escola Municipal de Les Arts que representa la nova etapa de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, i presentem la seva nova imatge corporativa, seguint amb el procés que hem engegat en els darrers anys de renovació del model pedagògic, l’oferta formativa i la nova tarifació”.

Segons l’alcalde, “la finalitat de tots aquests canvis és modernitzar l’escola i obrir-la al municipi, amb noves especialitats i nous projectes que ja hem començat, com els projectes comunitaris a les escoles, que van arrencar al mes d’octubre i estant tenint molt bona rebuda,  o les col·laboracions i participacions de l’alumnat de l’escola en esdeveniments municipals”. Així mateix, Eduard Rivas va explicar que “el nom de Les Arts és perquè no renunciem a anar ampliant disciplines” i, en aquest sentit, va fer referència explícitament a la incorporació de les arts escèniques: “una fita que no s’ha assolit encara per manca de recursos, però a la qual no renunciem en aquesta nova etapa”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació i Cultura, Juan Jurado, va explicar que “hi ha tres valors que representen l’escola: el primer és l’estètica, la recerca de la bellesa, una actitud amb el món per defensar l’existència i la recerca d’allò que és bell i ens enriqueix; el segon és la paciència, els compassos d’espera o els temps que compta el ballarí abans d’entrar a l’escenari i la paciència que hem hagut de viure, fa més de 2 anys que vam posar les primeres pedres, perquè aquest projecte arribés fins aquí; i el tercer és l’harmonia, l’obertura de l’escola i la democratització de les arts, l’harmonia de totes les persones que formen aquet projecte i de totes les disciplines que s’hi podran afegir”.

Finalment, el director de l’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera, Josep “Pinyu” Martí, va assegurar que “aquest canvi de nom és una passa molt important en tot el projecte de renovació de l’escola” i va afegir que “el dia d’avui no tindria cap sentit sense el recolzament de polítics, tècnics, companys de feina, famílies, alumnat i també d’una ciutadania que ens acompanya i que volem que senti l’escola com a seva”. Després dels parlaments, el vestíbul de l’escola es va convertir en l’escenari d’una petita mostra de les diferents disciplines que s’imparteixen al centre. En primer lloc, es va poder gaudir de l’actuació d’un grup de música de cambra amb Pol Serra i Martina Estruch, que van interpretar un tema brasiler; seguidament el cor de nivell avançat, dirigit per Olga Aurín i acompanyat de Montse Giner, va cantar un cançó d’origen africà; i per cloure l’espectacle, les alumnes del nivell bàsic 3 de dansa van oferir una coreografia al ritme de Let de river flows in you.