Tanca
Educació 10 de maig de 2023

L’Escola Municipal de Les Arts fa demà una jornada de portes obertes adreçada a nou alumnat

El dilluns 15 de maig s’ha programat una reunió informativa per a famílies i persones interessades en cursar programes de música o dansa al centre. El període de preinscripció s’obrirà del 16 al 23 de maig i s’haurà de fer mitjançant el mòdul d’inscripció ciutadana de l’aplicació Gwido. La matrícula s’haurà de tramitar entre el 31 de maig i el 14 de juny

L’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera celebra demà una jornada de porta obertes per a donar a conèixer les instal·lacions d’aquest equipament així com l’oferta del centre a famílies i persones interessades en cursar programes de música o dansa de cara al proper curs 2023-2024. La jornada començarà a les 5.30 de la tarda, amb el torn adreçat a l’alumnat d’infantil i primària, i seguirà a les 6.30 de la tarda, amb l’alumnat de secundària i la resta de persones joves i adultes. Amb posterioritat a la jornada de portes obertes, totes les persones interessades podran assistir a una sessió informativa que tindrà lloc el dilluns 15 de maig a les 6.30 de la tarda a la mateixa escola. En referència al calendari de matriculació, fins al 12 de maig està obert el període de confirmació de plaça per a l’actual alumnat del centre. Del 16 al 23 de maig el nou alumnat podrà fer la preinscripció mitjançant el mòdul d’inscripció ciutadana de l’aplicació Gwido. Les proves de nivell, en aquells cursos en què siguin necessàries, es realitzaran entre el 16 i el 23 de maig. I el període matriculació s’ha establert entre el 31 de maig i el 14 de juny.

El director de l’Escola Municipal de Les Arts d'Esparreguera, Josep “Pinyu” Martí, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “les jornades de portes obertes es faran amb l’escola en ple funcionament, per tal que les famílies i persones interessades puguin veure com es fan les classes, l’ambient que es respira i com és el dia a dia al centre”. El primer torn de les portes obertes es farà a les 5.30 de la tarda i està adreçada a l’alumnat d’educació infantil i primària i, el segon torn, que començarà a les 6.30 de la tarda, està pensat per a l’alumnat de secundària, joves i adults. En aquest sentit, Josep Martí ha subratllat que “tot i que el nostre projecte educatiu segueix els estudis reglats, també vol atendre l’alumnat que vol començar de zero, per permetre el màxim nombre de portes d’accés a les dues disciplines”.  Amb posterioritat a la jornada de portes obertes, el dia 15 de maig, a les 6.30 de la tarda, es farà una reunió informativa per l’alumnat nou per a explicar i resoldre dubtes sobre el funcionament del centre i els programes educatius concrets.

El centre municipal ofereix diferents programes formatius en les disciplines de música i dansa adreçats a un ventall de públic molt ampli, des de nadons fins a persones adultes. Així hi ha el curs de “Música i dansa en família” per a infants fins a Infantil 3 i “Música i Dansa” per a alumnat de I4 i I5. A partir de 1r de primària les dues disciplines s’imparteixen de forma separada. En l’àmbit de la dansa hi ha la formació bàsica, amb tres mòduls independents, dansa clàssica, contemporània i espanyola. Un cop finalitzada, es pot escollir entre l’itinerari professionalitzador, que es correspon amb la formació avançada, que consta de quatre nivells més la preparació de les proves d’accés EAS, o es pot optar al programa lliure de dansa. Pel que fa a la formació musical, la formació bàsica abraça l’alumnat de 1r a 6è de primària, i un cop finalitzada es pot seguir amb l’itinerari de formació musical avançada o fer un aprofundiment. Així mateix, aquelles persones a partir dels 12 anys que no tinguin coneixements previs poden començar de zero a través de nous programes específics adreçats a joves i adults.

El període de preinscripció per a l’alumnat nou s’obrirà del 16 al 23 de maig i s’haurà de tramitar mitjançant el mòdul d’inscripció ciutadana de l’aplicació Gwido. A cada sol·licitud de preinscripció se l’hi assignarà un número d’ordre per a resoldre les situacions d’empat que es puguin esdevenir i una puntuació amb relació als criteris de barems establerts. Una vegada finalitzat el període de preinscripció, si el nombre de sol·licituds és igual o inferior al nombre de places vacants, es consideraran admesos tots els sol·licitants. Si, en canvi, el nombre de sol·licituds és superior al nombre de places vacants, seran admesos tants alumnes com places que s’ofereixen, d'acord amb el resultat de l'aplicació dels barems i el sorteig públic. La publicació del llistat de preinscripcions i barems provisionals es farà el 25 de maig. Del 25 al 29 de maig s’obrirà el període de reclamacions i el 31 de maig es publicaran les llistes definitives de les preinscripcions admeses i llistes d’espera. La formalització de la matrícula s’haurà de fer entre el 31 de maig i el 14 de juny mitjançant instància específica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Esparreguera.