Tanca
Educació 13 de setembre de 2022

L’Escola Municipal de Música i Dansa comença el curs amb més de 350 alumnes

El centre, que estrena un nou model pedagògic i noves quotes mensuals reduïdes, té fins al moment més de 100 noves matrícules, que s’afegeixen als estudiants que ja cursaven alguna de les dues disciplines l’any passat. La matrícula segueix oberta en alguns grups i instruments i també en els nous programes per a joves i adults sense coneixements previs

L’Escola Municipal de Música i Dansa (EMMD) d’Esparreguera ha començat aquesta setmana el curs escolar amb més de 350 persones matriculades, de les quals un centenar són nous alumnes. Aquest curs el centre estrena un nou model pedagògic i una remodelada oferta educativa amb uns itineraris formatius més flexibles que volen donar cabuda a totes aquelles persones que volen gaudir de la pràctica de la música i la dansa, sense renunciar a la formació de futurs professionals. Juntament amb aquest nou model, també han entrat en vigor noves tarifes, que rebaixen les quotes mensuals de l’alumnat en un 24%, de manera global, per a fer-les més accessibles i ajustar-les a la disminució de la càrrega lectiva en els nivells bàsics. Tot i que les classes ja han començat, la matriculació encara està oberta en aquelles formacions on quedin places disponibles. La sol·licitud de matrícula viva s’ha de formalitzar enviant un correu a [email protected], indicant el nom i cognoms, edat, programa i grup o instrument de l’alumne interessat.

El director de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, Pinyu Martí, ha explicat que “comencem el curs amb molta il·lusió, aplicant el canvi de model pedagògic i també una mica aclaparats per l’allau de matriculacions i l’interès que aquest any està generant l’escola”. Segons ha explicat el director, el centre té més de 100 sol·licituds noves i, a hores d’ara, està pràcticament als 350 alumnes reals, “un fet que ens omple de satisfacció, il·lusió i, sobretot, molta responsabilitat i que també apunta que estem revertit la dinàmica de descens d’alumnat dels darrers anys”. En aquest sentit,  ha apuntat que “probablement la disminució de les quotes ha estat el factor que més ha incidit en aquest augment, tot i que crec que el canvi de model educatiu i els aires de renovació que s’estan vivint a l’escola també hi ha incidit, segons s’extreu d’una enquesta que vam fer, a finals de curs, a les famílies usuàries”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Juan Jurado, també ha assegurat que “com a govern estem molt contents d’aquest èxit en la matriculació per dos motius, evidentment perquè significa un aval de la ciutadania a la modificació de l’ordenança i als treballs de millora de l’organització i del fet pedagògic que s’han anat fent, però no només això, sinó que també significa que l’escola s’obre, es democratitza i arriba a més ciutadania”. El regidor ha afegit que “si als més de 350 matriculats que tenim ara hi sumem els 200 alumnes que gaudiran dels projectes comunitaris als diferents centre públics de primària, crec que hem d’estar molt i molt contents de les xifres aconseguides”. Juan Jurado ha volgut agrair l’esforç que ha fet el claustre de professorat i l’equip directiu del centre: “Políticament som conscients de les implicacions a nivell de feina que suposa la implementació de tots aquests canvis i l’acollida de tots aquets nous matriculats i matriculades, per això vull reconèixer la feina dels professors i professores i els esforços que han hagut de fer per poder dur a terme aquesta remodelació”.

L’increment d’alumnat matriculat al centre ha fet que actualment ja hi ha hagi grups on no queda cap plaça, com el de “Música i dansa en família” d’Infantil 3 i grups que han hagut d’ampliar l’oferta per la gran quantitat de sol·licituds, com el de “Música i Dansa” d’I5, del qual s’han fet dues línies. També hi ha instruments que ja no tenen oferta i en el primer nivell de formació bàsic, només hi ha places a contrabaix, oboè, trombó i trompeta. “Som una escola que tenim instruments molt predominants, entre pianos i guitarres representen el 50% de l’alumnat, i d’altres que necessiten ser potenciats, sobretot, si volem enfocar-nos a la pràctica musical i a tenir una orquestra, que necessita molts més instruments de vent i corda”, ha explicat Pinyu Martí. Aquest curs, i fruit d’aquest canvi de model pedagògic, també comencen noves formacions específiques per a joves, a partir de 12 anys, i adults sense coneixements musicals previs. Hi ha un curs d’aprofundiment, que inclou conjunt instrumental de música moderna (guitarra elèctrica, bateria i baix elèctric), tradicional (contrabaix, bombardí, gralla i percussió) o aula de cant, instrument i llenguatge musical. O bé pràctica instrument, que inclou conjunt i instrument i també hi ha la possibilitat de fer únicament conjunt instrumental, que inclou la coral d’adults i iniciació a la guitarra.

La sol·licitud de matrícula viva de l’Escola Municipal de Música i Dansa per aquest curs 2022-2023 s’ha de formalitzar enviant un correu a [email protected], amb l’assumpte "Matrícula viva", on s’haurà d'indicar el nom i cognoms, edat, curs escolar, programa i grup o instrument de l’alumne interessat. L’adjudicació de les places disponibles serà seguint l’ordre cronològic de l’arribada del correu de sol·licitud. Un cop s'hagi adjudicat la plaça, es rebrà un correu amb les indicacions per formalitzar la matrícula. Els nous itineraris formatius i les noves quotes es poden consultar a la web municipal i per a obtenir més informació sobre les places disponibles i els horaris s’ha de contactar directament amb el centre.