Tanca
Política 2 de maig de 2023

Un total de 9 candidatures es presenten a les eleccions municipals d’Esparreguera

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona ha proclamat avui les candidatures que es presenten als comicis municipals que se celebraran el 28 de maig. A Esparreguera hi concorreran sis partits polítics que formen part de l’actual consistori i tres formacions actualment sense representació

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOP) ha proclamat avui les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del proper 28 de maig. A la circumscripció electoral d’Esparreguera hi concorreran un total de 9 formacions: Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM), Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), Esparreguera En Comú Podem-Confluència (EECP-C), Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT), Junts per Esparreguera-ARA Pacte Local (JpE-ARA PL), Esparreguera 2031/Junts-Compromís Municipal (CM), Tercera Edad en Acción (3e), Partido Popular/Partit Popular (PP) i VOX (VOX). Aquesta tarda tindrà lloc la reunió entre les diferents candidatures per a acordar el repartiment dels espais de propaganda electoral disponibles a la via pública. Així mateix, el calendari electoral continua demà amb la celebració del Ple extraordinari per a realitzar el sorteig per a escollir les persones participants en les meses electorals. Els partits i les candidatures, així com les cites i tràmits per a poder participar en els comicis, es poden consultar l'especial dedicat a les eleccions municipals del 28 de maig del web municipal.

Les candidatures que concorren a la circumscripció electoral d’Esparreguera són Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, que té com a cap de llista Alfons Puche, actual portaveu del partit republicà al consistori. El Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés està encapçalat per Eduard Rivas, actual alcalde d’Esparreguera, que es presenta a les eleccions per tercer mandat consecutiu. La formació Esparreguera En Comú Podem-Confluència torna a estar liderada per Emmanuel Ortí, actualment tercer tinent d’alcaldia. La CUP-Alternativa Municipalista té com a cap de llista Miguel Angel Guiral, actualment regidor municipal de la formació de l’esquerra independentista. L’actualment regidor Jordi Mestres torna a encapçalar la llista de Junts per Esparreguera-ARA Pacte Local. D'altra banda, la formació Esparreguera 2031/Junts-Compromís Municipal presenta com a cap de llista Andrés Labella. En aquests comicis concorren també tres formacions que actualment no tenen representació en el consistori esparreguerí. Es tracta de Tercera Edad en Acción, que es presenta per primera vegada al municipi, encapçalada per Marc Gonzàlez. El Partit Popular, que ja es va presentar en els darrers comicis però no va obtenir representació, també participa en les eleccions del 28 de maig liderat per Adolfo Sancha. Finalment, també concorre per primera vegada a unes eleccions municipals a Esparreguera el partit ultradretà VOX, liderat per Francisco Aguilar, actualment regidor no adscrit.

Avui a les 6.30 de la tarda a la sala de reunions de l’Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Esparreguera, es farà la trobada per tal d'acordar el repartiment dels espais de propaganda electoral disponibles a la via pública, a la qual es convoca a un representant de cada candidatura. Així mateix, demà a la mateixa hora, tindrà lloc el Ple extraordinari per a fer el sorteig per a escollir les persones que formaran les meses electorals el dia 28 de maig. Un cop es fa el sorteig, hi ha un marge de tres dies per a enviar les notificacions als membres de les meses i les persones escollides tenen un màxim de 7 dies, després de la notificació, per presentar al·legacions a la Junta Electoral. D’altra banda, entre el 8 i el 21 de maig les persones sol·licitants del vot per correu dins l’Estat espanyol rebran la documentació certificada per part de l’Oficina del Cens i del 18 al 24 de maig s’obre el termini per a enviar el vot per correu a través de les oficines de Correus. Les persones sol·licitants del vot per correu des de l’estranger rebran la documentació entre el 2 i el 24 de maig i podran votar mitjançant els tràmits des de l’ambaixada o consolat.

La campanya electoral començarà a la mitjanit del divendres 12 de maig i acabarà la mitjanit del divendres 26 al dissabte 27 de maig. Durant aquests quinze dies de campanya electoral, Ràdio Esparreguera cedirà espais gratuïts de propaganda electoral a totes les formacions que concorren a les eleccions municipals. Així mateix també es faran entrevistes als diferents caps de llista, que s’emetran diàriament, a partir del 17 de maig, de 10 a 11 del matí, es donarà cobertura informativa dels actes de campanya. Paral·lelament, durant la campanya també s’emetran, través de les xarxes socials de l’emissora, sis vídeos amb entrevistes amb tots els candidats per a valorar i fer propostes al voltant de sis eixos temàtics: promoció econòmica, urbanisme, esports, política fiscal, cultura i serveis socials. A més, durant la jornada electoral, es farà una programació especial a Ràdio Esparreguera per a fer seguiment del desenvolupament de la jornada i dels resultats dels comicis.