Tanca

Esparreguera s'il·lumina. Campanya de conscienciació de la Malaltia de Huntington

Esparreguera se suma a la campanya internacional #Lightitup4HD, que se celebra anualment el mes de maig per conscienciar sobre la malaltia de Huntington. Ho farà il·luminant de color blau i porpra la façana de l’edifici consistorial el diumenge 5 de maig.

D’aquesta manera, l'Ajuntament d'Esparreguera dona suport a l’Associació Catalana de Malalts de Huntington que treballa per aconseguir la millora de qualitat de vida dels afectats per aquesta malaltia, així com per atendre i donar suport a persones i familiars del seu entorn.

La Malaltia de Huntington (MH), també coneguda com Corea de Huntington, és una malaltia minoritària hereditària i degenerativa del cervell. Està causada per la mutació del gen que codifica una proteïna anomenada Huntingtina, que porta a la mort de les neurones en algunes àrees del cervell.

La MH es caracteritza per una combinació d’alteracions motores (moviment), psiquiàtriques (de personalitat o caràcter) i cognitives (pensament). La seva simptomatologia varia d’una persona a d’altre, però els primers símptomes son lleus i poden consistir en petits canvis en la personalitat o el caràcter, la manca de memòria, la malaptesa al fer o agafar determinades coses o els moviments “erràtics” dels dits de les mans o dels peus. La major part de les persones desenvolupem la malaltia al llarg de la seva vida adulta, entre els 35 i 55 anys. Segons va en progressió la pròpia malaltia, aquests símptomes es fan molt més evidents.