Transport escolar

El servei de transport escolar no obligatori a Esparreguera és competència de la Generalitat de Catalunya i és gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat. Es considera un servei no obligatori, atès l'article 1 del Decret 161/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de transport per tal de facilitar el desplaçament de l'alumnat en l'educació obligatòria.
El servei de transport escolar que s'ofereix en el nostre municipi està dirigit a l'alumnat dels centres educatius Escola Pau Vila, Escola Les Roques Blaves, Escola Taquígraf Garriga, INS El Cairat i INS El Castell que estigui empadronat als barris perifèrics de Can Rial, Mas d'en Gall, Can Vinyals i Colònia Sedó.

A continuació s'indiquen les rutes disponibles, en horari de matí i tarda, i els enllaços cap a la informació de la ruta i les ubicacions de les parades:

 

Com sol·licitar-ho?

El transport escolar és un servei gratuït que es pot sol·licitar durant tot l'any, en funció de les places lliures disponibles, mitjançant el full de sol·licitud penjat al web del Consell Comarcal. Es recomana sol·licitar-ne informació als centres educatius durant els períodes de prematrícula i matrícula establerts pel Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Per accedir al servei és imprescindible realitzar la sol·licitud per part de les persones representants dels/de les menors, presentar-la al centre educatiu i esperar la confirmació de plaça abans de fer servir el servei de transport escolar no obligatori. Les persones usuàries del servei hauran de confirmar la seva continuïtat al centre educatiu per a cada curs escolar.
En cas de no obtenir plaça temporalment, cal recordar que el transport urbà d'Esparreguera és un recurs a l'abast de la ciutadania i que, en cas de tenir entre 4 i 16 anys, les persones usuàries es poden beneficiar de la targeta T-16. La targeta T-16 és un títol de transport que permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària de residència.